Ristorante Al Parma

Dit restaurant bestaat al sinds 1959 (of is het 1976? volgens een andere bron). Het werd al die tijd gerund door een authentieke en sympathieke Italiaanse familie met een lieve, charmante “mamma” aan het hoofd. Zij werkt ijverig mee en heeft alles in de gaten.

Wij hadden gereserveerd voor een groep van twaalf personen en dat was duidelijk geen probleem. We zaten allemaal samen, zoals gevraagd, aan één lange, keurig gedekte tafel. Het was er zeer druk en daardoor duurde het even vooraleer we aan een drankje geraakten.

Maar vanaf dan ging alles vlot en vriendelijk. We hoefden zelfs geen rekening te houden met een beperking van het aantal keuzemogelijkheden (omdat wij zo’n grote groep waren). Toch lukten zij er in om iedereen tegelijk te bedienen. Dat verdient een pluim!

In de groep werd afgesproken enkel een hoofdschotel te bestellen.

Degenen die voor Osso Bucco Milanese kozen, waren tevreden! Correct gegaarde schenkelschijven met de groentjes zeer fijn gesneden in een lekkere saus waarin de tomaat het haalde van de andere groenten en kruiden. Een flinke brok merg was de extra beloning. De tagliatelle waren beetgaar.

De escalope diavola was zoals men die mag verwachten. Circa 170 gram sappig kalfsvlees, goed gebakken met een lekkere pikante saus. Wie daar spaghetti bij vroeg maakte een fout, want die werd opgediend met een eigen vleessaus die “vloekte” met de stevige diavolasaus.

De huisspecialiteit: Escalope Special Tony, was volgens kenners-klanten één van de beste Italiaanse schotels die je in Leuven kunt vinden.

De Cordon Bleu kreeg ook een positieve waardering: varkenslapjes, ham en kaas vulden mekaar goed aan en waren mooi goudbruin gebakken. Wel miste men wat groenten erbij.

De liefhebbers van zwezeriken kwamen goed aan hun trekken: geen vliesje of hard stukje te bespeuren en ook weer: mooi korstje aan de buitenkant, vanbinnen lekker mals gebakken en afgewerkt met een bijpassend roomsausje.

“Mijn” mosselen tenslotte. Ja, deze typische schotel van bij ons, kunnen zij perfect klaarmaken. Zij gebruiken ajuin en wortelen. Ik heb het liever met selderij en eventueel wat peterselie. De mosselen waren duidelijk niet uit de grote kastrol geschept. Ze werden opgediend in een flink hete pot, met daarin geen enkele lege of gesloten schelp. De smeuïge mosselmayonaise maakte het geheel af. De frieten waren iets te hard gebakken.

De bediening “op zijn Italiaans”, evenals een amaretto digestiefje kregen wij er gratis bij. Ook het lawaai, maar dat zal wel onze schuld geweest zijn…

Over de rekening hadden wij niet te klagen. Een paar drankjes per persoon erbij gerekend, kwamen we toe met 25 à 30 € per persoon.

Geen “grote” gastronomie, maar wel fijn om met een aantal vrienden samen lekker te gaan eten.

Praktisch:
Ristorante Al PARMA (Casa Madre)
Tiensestraat 68, Leuven
016 22 70 82
www.alparma.be
gesloten op dinsdag

Bookmark and Share

Post een reactie