HIB-label voor Wim Demeestere en Nancy Willems van Chocolaterie en Patisserie Demeestere

Op vrijdagavond 12 september om 20u00 ontving Chocolatier Demeestere het  Handmade In Belgium-label. UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel, stad Leuven en Leuvense schepen voor handel, Els Van Hoof, reikten het HIB-label uit aan deze ambachtelijke chocolatier op de Naamsesteenweg 288 in Heverlee.

Chocolatier Demeestere-7146

Deze erkenning wordt door Unizo uitgereikt aan handelszaken die aan de voorwaarden voldoen om minstens 55 % handgemaakte producten te produceren.

Wim, oud leerling van de hotelschool ter Duinen, startte samen met zijn echtgenote Nancy Willems een 11 tal jaar geleden deze zaak op, Naamsesteenweg 288 te Heverlee.

Chocolatier Demeestere-7186

Chocolatier Demeestere-7135

Vanuit hun winkel, die geleid wordt door Nancy, heeft men een zicht in hun atelier waar de pralines en andere chocoladestukken gemaakt worden. Met de meeste toewijding maakt Wim dagelijks de pralines van de basislaag tot het vullen en de 2 afsluitlaagjes waarin geen “putje” mag te zien zijn. Hierin kan je handmade onderscheiden van industriële pralines.

Chocolatier Demeestere-7147

Chocolatier Demeestere-7161

Chocolatier Demeestere-7167

Chocolatier Demeestere-7173

Chocolatier Demeestere-7176

Chocolatier Demeestere-7177

Ook Burgemeester, Louis Tobback, liet het zich smaken.

Door de versheid van de ingrediënten chocolade, room, boter. . . wordt al het lekkers best zo snel mogelijk opgegeten en zeker niet in de koelkast bewaard. Net zoals de patisserie die men hier ook kan kopen, eet je al deze zoetigheden niet alleen maar deel je dit lekkers met je vrienden. Deze nuttige tips wil een fiere Wim ons nog meegeven.

Doe zo zoetjes voort!

UNIZO creëerde het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB) en handmadeinbelgium.com om ambachtelijke ondernemers zichtbaar te maken. De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen immers aan belang bij consumenten. Toch ziet men niet altijd duidelijk welk product men juist koopt. Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het HIB-label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten wel de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Chocolatier Demeestere-7179

Chocolatier Demeestere-7181

Han Vloeberghs, Run Your Business, Unizo overhandigt het label aan Wim Demeestere.

Chocolatier Demeestere-7183

Els Van Hoof, schepen van Leuven en dhr. Louis Tobback, burgemeester.

Chocolatier Demeestere-7190

Het vakmanschap van chocolatier, Wim Demeestere, staat buiten kijf. Hij is een authentieke vakman die gevormd werd door de hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde. Vooraleer een zaak te starten had Wim reeds een ruime ervaring opgedaan in de traditionele gastronomische keuken en bij gerenommeerde namen zoals Marcolini in Brussel. Chocolatier en patisserie Demeestere werkt met twee personen voltijds in het chocoladeatelier. De winkel en de administratie zijn het terrein van mede-zaakvoerder Nancy Willems, zij geeft leiding aan de verkopers of staat zelf achter de toog. De patisserie staat specifiek bekend om zijn verfijnde minigebakjes en taarten. De specialiteit van de zaak is echter de chocolade, die een begrip is in de regio. Bij Demeestere gebruiken ze uitsluitend de beste chocolade, verse boter, room en eieren en krijgt elke praline zijn eigen smaakaccent om een evenwichtig geheel te creëren.

Chocolatier Demeestere-7128

Chocolatier Demeestere-7132

Chocolatier Demeestere-7133

Chocolatier Demeestere-7141

Chocolatier Demeestere-7142

Wie meer wil weten over het vakmanschap van chocolatier, Wim Demeestere, kan terecht op hun website: http://www.chocolade-demeestere.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.