STUK START – gratis openingsdriedaagse

De traditionele gratis openingsdriedaagse van het STUK vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 september. Na een hete zomer staat het STUK-team te popelen om jullie weer een verfijnd cultureel programma voor te schotelen. STUK START is de wervelende ‘kick off’: een gratis driedaags festival dat een staalkaart biedt van wat STUK zoal in petto heeft. Kortom, een ideale kennismaking en een excellente appetizer. STUK gooit de deuren alvast enthousiast open.

PRIMITIVE – Claire Croizé / Action Scénique
wo 24, do 25 & vr 26 sep 14 – 19.00u – Stadspark Leuven [dans] – GRATIS (gelieve te reserveren via ticket@stuk.be)
Primitive is een bijzondere, dansante voorstelling op een unieke locatie. De ondergaande zon, de stadsgeluiden en de bijzondere architecturale omgeving bepalen mee de ervaring. De vitaliteit en de kracht van de bewegingen geven de bijzondere ervaring nog extra glans. Scenograaf met dienst is de jonge Jozef Wouters die aan de slag ging met hout, metaal en plastic.

LET ME COUNT THE TIMES
Toneelhuis & KVS / Benjamin Verdonck
wo 24, do 25 & vr 26 sep 14 – 21.30u – STUK Studio [theater] – GRATIS (gelieve te reserveren via ticket@stuk.be)
Van de gevierde Britse auteur Martin Amis verscheen eind jaren negentig een collectie kortverhalen Heavy Water and Other Stories. Benjamin Verdonck ging aan de slag met Let me count the times, een verhaal over een man die zich verliest in de dwangmatige telling van het aantal keren dat hij zichzelf bevredigt. Samen met muzikant Han Stubbe graaft Benjamin Verdonck zich een weg doorheen het relaas over een fixatie waar een mens zich aan te buiten kan gaan.

DOUBLE BIND – Yassine Balbzioui
wo 24, do 25 & vr 26 sep 14 – 20.10u – STUK Binnenplein [performance] – GRATIS (reserveren niet noodzakelijk)
In Double Bind zit performer Yassine Balbzioui gevangen in een elastisch net van panty’s. Hij levert een gevecht met zichzelf. Met de beperkte ruimte die hij voor zichzelf heeft gecreëerd maakt Balbzioui de kijker medeplichtig aan wat er gebeurt. Is ingrijpen noodzakelijk? Door zijn bewegingen laat hij ook twee elektronische theremins weerklinken.

CTM festival presents Berlin Current
wo 24 sep 14 – 22.00u – STUK Labozaal [concert] – GRATIS (gelieve te reserveren via ticket@stuk.be)
Het Berlijnse CTM festival is bekend als pionier op het vlak van hedendaagse elektronica, experiment en geluidskunst. Met Berlin Current laten ze de nieuwste tendenzen uit de Berlijnse clubs op je los. Jonge, onconventionele en experimentele pop uit het mekka van de elektronische muziek. Tijdens STUK START krijg je te zien en te horen: live-sets van Dasha Rush (experimental techno), Moon Wheel (dark electronics) en KETEV(post-techno) en dj-sets van Sarah Farina (future bass) en Born in Flamez (grime, industrial pop).

Chantal Acda & Pieter Van Dessel (Marble Sounds) + Sunday Bell Ringers present their guilty pleasures
vr 26 sep 14 – 20.00u -STUK Labozaal [concert] – GRATIS (gelieve te reserveren via ticket@stuk.be)
I Will Always Love You in een rockversie? Of liever The Backstreet Boys in een r’n’b-jasje? Het kan allemaal tijdens de guilty pleasures-avond, waarop enkele Belgische bands eigen versies brengen van hun favoriete muzikale ondeugden. Dit jaar waren Pieter Van Dessel (Marble Sounds) en Chantal Acda meteen razend enthousiast. Ook Joeri Cnapelinckx en zijn Sunday Bell Ringers springen mee op de kar.

ATCHILIHTALLAH – Éric van Hove
wo 24, do 25 & vr 26 sep 14 – 14.00u tot 21.30u – STUK Expozaal – [expo] – GRATIS – (loopt nog tot 16 nov 14)
Twee jaar lang zocht de Belgische kunstenaar Éric van Hove naar de beste ambachtsmannen in Marokko om een Mercedes-Benz V12 automotor volledig handmatig na te maken. Het resultaat: een exacte replica, in 450 onderdelen en in verschillende soorten materiaal (hout, steen, zilver, leer …). Die motor is de indrukwekkende blikvanger van deze solotentoonstelling. Via ambachtelijke werken wijst van Hove de bezoeker op de culturele, maar ook industriële verschillen tussen het Westen en Marokko.

STARTfeest
wo 24 sep 14 – 23.00u – STUKcafé & STUK Ensemblezaal – GRATIS
Uiteraard kan het nieuwe seizoen niet beginnen zonder een STARTfeest. Het elektronicaconcert van Berlin Current in de Labozaal wordt verdergezet in de Ensemblezaal met dj-sets van Sarah Farina en Born in Flamez. Ondertussen kan je je in het STUKcafé helemaal uitleven op de muziek van de betere Leuvense dj’s. Noteer het met stip in je agenda!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.