La Cucaracha

Naar goede gewoonte hebben we onze huwelijksverjaardag met een etentje onder ons tweetjes gevierd.
Deze keer in La Cucaracha in Leuven. Een super klein Mexicaans restaurantje waar we een paar jaar terug met Moeke en Vake zijn geweest en toen zeiden: “Hier moeten we zeker terug komen”. Om één of andere reden is het daar nooit van gekomen, tot gisteren dan. En ja, nog steeds fantastisch. Deze keer mogen we echt niet meer zolang wachten terug te gaan.

Een restaurantje waar een kleurenwaaier ontploft is. Gekleurde stoelen, onderlegger… en flapperende vlaggetjes aan het plafond geven je het gevoel van een zuiderse warme zomeravond. Tot het toilet toe. Een blauwe deur, een groene bril, een roos plafond, een oranje spiegel… Je kan gewoon niet anders dan happy hiervan worden. Ik zou het nooit zo combineren, maar hier paste het plaatje. Echt knap !!!

Als voorgerecht namen we één schotel voor 2 pers. met verschillende Mexicaanse specialiteiten erop. Eén voor één hebben we ze opgesmikkeld tot enkel nog het lege, fel gekleurde bord in het midden op tafel stond. Een topper als start, dat beloofde voor wat zou volgen. Als hoofdgerecht namen we beiden een tortilla met kip. Voor Bart met een pikant room/paprika sausje en voor mezelf de minder pikante versie (want Mexicaans licht pikant is meestal voor mij bijna niet te eten :-) met 3 overheerlijke andere sauzen.
Ook weer de beide bordjes leeg.

Omdat het weer buiten goed was (het regende voor een keer niet) kozen we ervoor om 50m verder een lekijsje te nemen als dessert bij het Galetje. Met een ijsje in de hand zijn we door de straatjes van de binnenstad Leuven geslenterd, een perfecte afsluiter met herinneringen aan de tijd dat we (voor onze verhuis naar ons eigen huisje in Tielt-Winge) 4 jaar in deze stad hebben samengewoond.

voorgerecht bij La Cucaracha

voorgerecht bij La Cucaracha

Praktisch
Tiensestraat 21, 3000 Leuven
016 23 44 68
Facebook pagina

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Ma’man.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.