Benefietconcert voor kinderen met leerstoornissen

Op vrijdag 3 oktober om 20u organiseert de Marnixring Internationale Serviceclub Leuven een benefietconcert ten voordele van Eureka Onderwijs Leuven.

Jan Vande Weghe (piano) en Greetje Anthoni (sopraan) brengen een programma, samengesteld door Jurgen De Pillecyn, dat helemaal in het teken van de Groote Oorlog staat, en dat van de angst en hoop van de gewone soldaat getuigt. Hiervoor spreken zij nog componisten aan zoals Joseph Jongen, Gabriel Fauré, Francis Poulenc en Claude Debussy die allen rechtstreeks met de oorlog geconfronteerd werden en hun impressies ook muzikaal verwoordden. Ook de Oostenrijkse laat-romantische componist Hugo Wolf komt aan bod, waardoor het programma drie eeuwen lyriek en muziek beslaat.

De Marnixring is een serviceclub die de Nederlandse taal en cultuur koestert. De Leuvense afdeling bestaat 30 jaar.

Praktisch
Vrijdag 3 oktober 20u
Locatie: 30CC/Weghuys
Kaarten zijn verkrijgbaar via 30CC of 016 30 09 00.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.