De 3 Tonghen

De 3 Tonghen leek ons een ideale plek om tijdens de Langste Dag iets te gaan eten met een paar vrienden. Ik had op voorhad gereserveerd voor 6 personen en een peuter. Omdat we wat vertraging hadden opgelopen (lees: te lang waren blijven plakken op een terrasje op de Oude Markt), belde ik het restaurant om te melden dat we drie kwartier later zouden zijn. Geen probleem. De persoon de opnam, bood zelfs spontaan aan om voor ons een tafel op het terras te reserveren, omdat het weer onverwacht mooi was. Natuurlijk namen we dat voorstel met beide handen aan.

Toen we dan eindelijk bij de 3 Tonghen aankwamen, kreeg ons gezelschap een mooie ronde tafel toegewezen op de gezellige binnenkoer van de historische Busleidengang. En er was net genoeg plaats om de kinderstoel voor onze peuter een plekje te geven. Ideaal.

We bestelden een glaasje cava om te klinken op de mooie eerste dag van de zomer en knabbelden op de olijfjes die we bij het aperitief kregen. We waren het er snel over eens dat we voor de tapas als hoofdgerecht gingen. Een pak moeilijker was onze keuze beperken tot acht tapas. Alle tapas op de kaart klonken even aantrekkelijk. Na wat onderhandelen geraakten we eruit.

Al snel werden de eerste vier tapas geserveerd. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat alles om duimen en vingers af te likken was. Het flesje Spaanse wijn bij de tapas zorgde ervoor dat de stemming aan onze tafel opperbest bleef. En de kleinste van ons gezelschap smikkelde ondertussen van de olijfjes.

Ook de tweede gang stelde niet teleur. Het systeem van twee gangen vond ik ideaal. Er staat nooit een overweldigend aanbod aan tapas tegelijkertijd aan tafel, maar je kan toch wat mixen.

Eigenlijk had ik voldoende gegeten na de tapas, maar een crema catalana, daar kan ik moeilijk aan weerstaan. Het was heerlijk, maar misschien een klein beetje te veel. Mijn tafelgenoten genoten evenzeer van hun moelleux met ijs.

De bediening was erg vriendelijk en ging heel sympathiek om met onze peuter. Wie een ontspannen top-avond wil doorbrengen in het gezelschap van vrienden weet waarheen!

IMG_5086

IMG_5084

IMG_5089

IMG_5088

IMG_5085

IMG_5082

IMG_5080

IMG_5079

IMG_5077

IMG_5076

Praktisch
Busleidengang 6a (Vismarkt), 3000 Leuven
016 29 41 43
info@de3tonghen.be
http://www.de3tonghen.be

Onze keuze
Manchego y pimientos: Schapenkaas, gevulde pepers
Croquetas de bacalao: Stokviskroketten
Croquetas de jamon: Kroketjes van Spaanse ham
Champinones Al Ajillo: Champignons met look
Frango ‘piri-piri’: Portugese kip tapa
Berenjenas Rellenas: Gevulde aubergine
Tortilla de espinacas: Tortilla met spinazie
Sardinas a la plancha: Gegrilde sardienen

Dessert: Moelleux au Chocolat en Crema Catalana

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De 3 Tonghen”

Eva
(on september 25th, 2014 at 15:38)

En wie respect heeft voor de bewoners van de Busleidengang, gaat op een weekavond ook op tijd naar huis :-)