NOVECENTO: 7 concerten met muziek van de 20ste eeuw

NOVECENTO wil het publiek live-uitvoeringen aanbieden met het repertoire, de onbekende muzikale pareltjes en de mijlpalen die richting gaven aan de muziekgeschiedenis.

De feestelijke opener van NOVECENTO met Vesalii Icones van Peter Maxwell Davies is ook de muzikale opmaat voor het Vesaliusjaar in Leuven. Van Olivier Messiaen staat de pianomarathon Vingt regards sur l’enfant-Jésus op het programma met de Britse virtuoos Steven Osborne. Quartet-lab brengt twee oude bekenden, Patricia Kopatchinskaja en Pieter Wispelwey, samen met Pekka Kuusisto en Lilli Maijala in een nieuw strijkkwartet. Voor de meer intiemere concerten staan topmusici van hier klaar: Goeyvaerts String Trio met Jan Michiels en Quatuor Danel met Roeland Hendrikx. En Stella Doufexis en Daniel Heide brengen Chansons en Lieder van Debussy, Berg en Mahler. DeFilharmonie zet het feest verder met de Boléro van Ravel en het symfonisch genie van Shostakovitch.

Praktisch
periode: 22 september – 23 oktober 2014
plaats: verschillende locaties in Leuven
Concertagenda NOVECENTO

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.