26ste Studenten Welkom op de Oude Markt

Dinsdag 30 september vindt op de Oude Markt de 26ste editie van de bekende Studenten Welkom plaats. Het academiejaar werd dan wel officieel afgetrapt met de stoet der togati en de academische zitting. Het officieuze startschot vindt traditioneel plaats op de Oude Markt waar de Leuvense cafébazen al voor de 26ste keer alle studenten welkom heten.

Als moeder van alle studenten welkomsten in heel het land biedt de v.z.w. Oude Markt de Leuvense studenten traditiegetrouw een gratis feestje aan met optredens van Kommorov en Radio Guga. Na twee jaren met geslaagde clubedities besloot de vzw om opnieuw voor live optredens te gaan. En op de Oude Markt mag dat al eens ‘rock & roll met een hoekje af’ zijn.

Kommorov als voorprogramma
Kommorov is een ijzersterke band rond de bekende stand-up comedian: Joost Van Hyfte. Geen paniek als je plots een kolonne Russische Spetsnaz op het podium ziet verschijnen. De internationale relaties met Poetin zijn gladgestreken want het Kremlin stuurt zijn muzikale zonen uit die een medley brengen van ambiancenummers. Kaviaargekte die als muzikaal Stalinorgel op je af dondert.

Radio Guga de festivalband rond maestroloog Guga Baul
De meningen waren verdeeld over de voorbije editie van Marktrock, maar over één ding was iedereen het eens: het optreden van Guga Baul en band was verbluffend goed. De kroegen van de Oude Markt liepen letterlijk en figuurlijk leeg om te kijken en luisteren naar Radio Guga.

Trouw aan zijn talent, kruipt Guga Baul in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteenlopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden. Je krijgt in één strakke set o.a. Ozark Henry, Raymond Van het Groenewoud, Elvis Presley, Editors, Yevgueni, Bart Peeters, Passenger,… te horen. De hits én de maestro’s volgen elkaar in ijltempo op, allemaal live én samen op één podium.

Het startschot van dit Studenten Welkom wordt gegeven op dinsdag 30 september om 19u. Om 23u gaat het feest verder in de 40 kroegen van d’Aa Mèt.

studentenwelkom

Meer info op www.oudemarktleuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.