BioGroentenBakfiets levert verse biogroenten aan stadspersoneel

Sinds midden september levert De Wikke wekelijks verse biogroenten aan de medewerkers van de stad Leuven. De BioGroentenBakfiets brengt de groenten van het veld naar het stadskantoor en Bib Tweebronnen. Het is een initiatief van de stad Leuven en Wonen en Werken vzw die samen willen bijdragen aan een duurzame, sociale, ecologische en economische stadsontwikkeling.

Al 42 medewerkers krijgen iedere maandag een BioGroentenZak met een pakket verse seizoensgroenten en bijhorende receptjes. De biogroenten komen vers uit de tuin van De Wikke, het biologische tuinbouwproject van Wonen en Werken in de Abdij van ’t Park in Heverlee en de Benedictushoeve in Herent.

Met de BioGroentenBakfiets wil de stad een gezonde levensstijl promoten en faciliteren. Bovendien stimuleert het initiatief mensen uit kansengroepen en de consumptie van lokale en seizoensgebonden groenten. De stad Leuven en Wonen en Werken slaan de handen in mekaar en kiezen uitdrukkelijk voor een alternatief transport van goederen binnen de stadskern.

De BioGroentenBakfiets krijgt financiële steun van POD Maatschappelijke Integratie. D’Ieteren nv sponsort de transportfiets.

Groentenbakfiets

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “BioGroentenBakfiets levert verse biogroenten aan stadspersoneel”

Opening hoevewinkel in de Abdij van ’t Park « Leven in Leuven
(on juni 28th, 2015 at 22:31)

[…] nu al via de Voedselteams, de wekelijkse groentetassen aan het stadspersoneel van Leuven (met de GroentenBakfiets, een transportfiets) en kotpakketten voor de Leuvense studenten, […]

 
Elena Manovella
(on april 15th, 2016 at 10:06)

Dear Sirs,

I write to you on behalf of a group of seven students, including myself, from Maastricht University. We are conducting a research, funded by the same University, on packaging-free supermarkets, and how these can be successful considering an overall interaction of actors, including consumers, shareholders and suppliers. As the case study for our research, we chose Content, in Leuven, in whose site you were mentioned as one of their local suppliers. Thus, we would really like to talk to you as well and ask you some questions soon about why you chose to collaborate with Content in terms of supply. We are really excited to look at the success of packaging-free supermarkets from a supply chain perspective, highlighting the importance of organic, biological products into the rising of these same innovative markets.
Would you be available to collaborate answering some questions one particular day next week? In that case, when would the best time be for you?

Thank you in advance for your reply.
Best regards,
Elena Manovella