Studentenwelkom

Op 1 oktober vanaf 15u verwelkomt Leuven haar studenten feestelijk met het Studentenwelkom. Optredens van Coely en de Jeugd Van Tegenwoordig, een Green Corner en een Wellnessmarkt maken de studenten warm voor het nieuwe academiejaar. De organisatie verwacht meer dan 13.000 jongeren.

De stad Leuven, de KU Leuven en de Leuvense hogescholen toveren het Ladeuzeplein en Hooverplein voor één dag om tot feestpleinen met live muziek, een lounge area en Green Corner. In de Green Corner kunnen studenten insectenburgers eten, een gratis knuffel krijgen van het Spit (de Leuvense kringwinkel) of gratis peren eten. Ze kunnen er ook zelf een ‘sapje trappen’. Door te trappen op een fiets drijven ze een blender aan die hen on the spot een versgeperst én gezond appelsapje bezorgt.

Om het academiejaar in stijl in te zetten, kunnen dames (en heren) terecht op de wellnessmarkt voor nagelverzorging, stijladvies, handmassage en maquillage. Leuvense verenigingen en organisaties stellen zichzelf voor op een infomarkt.

De dag wordt afgesloten met live optredens van The Mixfitz, Coely en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Het geheel wordt live uitgezonden op Studio Brussel tijdens het programma ‘Linde Live’.

Wie er niet live kan bij zijn, kan het gebeuren volgen op twitter via #StuWel.

Meer informatie op www.studentenwelkom.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.