School bijzonder onderwijs WOUDLUCHT Heverlee – Go Classic met Jasper Stuyven

Rijdt zelf mee in een Navueltacriterium:

Wie was de beste Belg in de ronde van Spanje? Analisten verwachtten hier op voorhand Tom Boonen, Philippe Gilbert of Jurgen Vandenbroeck. Niets is echter minder waar: Jasper Stuyven was de enige Belg die vlot naar enkele ereplaatsen kon sprinten. De jonge Belg uit Heverlee behaalde maar liefst drie keer een verdienstelijke vierde plaats en moest enkel de allergrootsten laten voorgaan.

Indien de Vuelta de Tour was, zou Jasper met dit palmares een grote publiekstrekker zijn op allerhande natourcriteriums. Organisatoren zouden hem fikse startpremies betalen en het publiek zou massaal toestromen. Deze criteriums zijn er echter niet en de grote premies al evenmin, maar toch toont Jasper zich graag aan het publiek.

Als peter van Woudlucht, een school voor buitengewoon onderwijs, zet hij zich belangeloos in om deze kinderen meer aan het sporten te krijgen. Om middelen in te zamelen staat hij mee aan de wieg van de eerste ‘Woudlucht GO Classic met Jasper Stuyven’. Dit is een familiefietstocht die doorgaat op 19 oktober, waarbij iedereen uitgenodigd is om Heverlee en haar bosrijke omgeving te leren kennen vanop de fiets. Voor de fans van Jasper Stuyven is het om 10 u verzamelen geblazen. Dan begeleidt de renner zelf de tocht van tweeëntwintig kilometer. Wie wil mag aansluiten in zijn ‘peloton’. Jasper beloofde zijn tempo aan te passen aan het publiek.

Het is natuurlijk ook mogelijk om individueel of met het gezin één of meerdere routes af te leggen. Zelfs passieve sportfans komen aan hun trekken. In de namiddag is er immers heel wat animatie voorzien met onder andere optredens en handtekeningensessies.

Voor alle info en (verplicht) inschrijven verwijzen we graag naar www.steunwoudlucht.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.