quartet-lab – Vier ongelooflijk straffe muzikanten in werk van Beethoven tot Crumb

1_1Patricia Kopatchinskaja en Pieter Wispelwey kwamen eerst als solist naar Leuven, vervolgens als duo en tijdens de huidige editie van het Festival van Vlaanderen met een bedwelmend nieuw strijkkwartet.
Quartet-lab maakt een luisterrijke muzikale reis van Beethoven tot Crumb en houdt halt bij twee opmerkelijk duo’s. De musici kruisen de degens in pittige dialogen in Three Madrigals van Bohuslav Martinu en in de onvolprezen Sonate voor viool en cello van Maurice Ravel.

George Crumbs Black Angels klinkt zo ongewoon als de strijkkwartetten van Beethoven toentertijd. Crumb hekelde de Vietnamoorlog in 1970, getuige de ondertitel: “Thirteen Images from the Dark Land: a parable on our troubled contemporary world”. Hij gooit werkelijk alles in de strijd: gongs, kristallen wijn-glazen, elektronische versterking en muzikale citaten uit het Dies Irae, Tartini’s Duivelstriller en de Danse Macabre.

Praktisch
Donderdag 16 oktober 20.30u
Campus Gasthuisberg
Inleiding om 19.45 door Yves Knockaert
Info en tickets

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.