Warme Winteravonden in Heverlee weer van start

image003

Woensdag 15 oktober om 20u gaat de nieuwe reeks Warme Winteravonden van start met een boeiende voordracht over natuursteen in de streek. Gobertange, kwartsiet, ijzerzandsteen, … het zijn allemaal natuurlijke bouwstenen die in onze regio gedolven werden. Je vindt ze dan ook in talrijke gebouwen en monumenten terug. Michiel Dusart van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen, toont je tijdens deze avond concrete voorbeelden en staat ook even stil bij het behoud en de restauratie van deze oude gebouwen.

De andere onderwerpen die deze winter aan bod komen zijn:

  • 19 november: Een ecologische tuin: om van te smullen!
  • 17 december: Groen en biodiversiteit voor leefbare steden: een absolute must!
  • 21 januari: Mieren, bijzonder insecteressante dieren
  • 18 februari: 30 jaar natuurbeheer in de Doode Bemde
  • 18 maart: Dood doet Leven, ook in het Zoniënwoud

Meer info over het programma vind je op www.rld.be .

Praktisch
Elke avond start om 20 uur
Deelgemeentehuis, Waversebaan 66, Heverlee
Gratis deelname, inschrijven is niet nodig.

Warme winteravonden zijn een organisatie van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Centrum voor Natuur- en Milieueducatie en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.