Mini-symposium Kinderwens op 7 november

Eén op zes koppels ondervindt hindernissen om zwanger te raken. De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen ligt niet alleen bij de vrouw of man maar hangt ook af van omgevingsfactoren. Momenteel is er een duidelijke regelgeving bij zwangerschap (o.a. om moeder en kind te beschermen door schadelijke werkfactoren), maar niet in de belangrijke periode voor de zwangerschap. Project Kinderwens Vlaanderen strijkt met de kinderwensmobiel en enkele professoren uit het werkveld neer te Leuven om wensouders en professionals te informeren over deze belangrijke thematiek die niet te onderschatten emoties met zich meebrengt.

Vaak is een eerste stap op weg naar zwangerschap bewustwording. Naast levensstijl en omgevingsfactoren moeten ook psychosociale aspecten in rekening worden gebracht, ook indien men medische hulp gaat zoeken. Eerstelijnszorg is bij uitstek geschikt om koppels in deze fase te begeleiden en hen te ondersteunen in hun kinderwens. Gezondheidswerkers, waaronder huisartsen, vroedvrouwen, verpleegkundigen die in aanraking komen met koppels met kinderwens worden uitgenodigd om samen te werken met het nieuwe eerstelijnsproject Kinderwens Vlaanderen. Hier kunnen wensouders zich informeren en oriënteren omtrent de invulling en beleving van hun kinderwens. Indien een zwangerschap verder uitblijft, is er natuurlijk nood aan verdere diagnostiek en indien nodig behandeling in de tweede of derde lijn, maar ook dan nog blijft eerstelijnsbegeleiding essentieel doorheen het ganse traject. Kinderwens Vlaanderen vormt een vangnet voor alle wensouders die nood hebben aan een plaats waar men even tot rust kan komen. Deze rust stelt hen in staat de juiste keuzes te maken in functie van hun eigen draagkracht en draaglast.

Op 7 november vindt over deze thematiek in Auditorium Tweebronnen een mini-symposium plaats om 16.30u.
Aankondiging mini-symposium Kinderwens Leuven

Praktisch
Auditorium Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 0101, 3000 Leuven
Reservaties en tickets enkel in voorverkoop: info@kinderwensvlaanderen.be, 013 44 44 18
Kostprijs: 10 euro per persoon, 7 euro voor studenten

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.