Punch Powertrain Solar Team haalt brons op EK zonnewagenracen

Afgelopen weekend nam het Punch Powertrain Solar Team deel aan het EK zonnewagenracen op het Circuit van Zolder. Dit onder de naam iLumen European Solar Challenge (iESC).

Het team werd er na het voltooien van vier afzonderlijke uitdagingen derde. Dit na de teams van Duitsland (HochSchule Bochum SolarCar Team) en Zwitserland (Solar Energy Racers) die respectievelijk eerste en tweede werden. De verschillende uitdagingen bestonden uit een long run van negen uur, een fast lap, een presentatie over innovatie in de zonnewagen en een knock-out chicane race.

Het team is zeer tevreden met de derde plaats. „We hadden zelf niet verwacht de top drie te halen. Het was voor ons eerder een oefening om de werking van het team te testen voor we volgend jaar naar Australië vertrekken.”, aldus Jarno Van Hemelen, Team Manager Punch Powertrain Solar Team.

Het EK van afgelopen weekend was de eerste race voor het nieuwe Solar Team dat in juli 2014 van start is gegaan. Het team is momenteel bezig met de bouw van de zesde Belgische zonnewagen die in oktober 2015 zal deelnemen aan de World Solar Challenge® en nam daarom deel aan de iESC met de wagen van het vorige team.

Het team maakte, tijdens de race, van de gelegenheid gebruik om niet enkel kennis en ervaring op te doen maar ook om één van hun nieuwe chauffeurs rijklaar te maken voor Australië. „Ik heb afgelopen weekend de kans gekregen de oude wagen volledig te leren kennen. Het is namelijk heel wat anders rijden dan met een gewone wagen. Onze zonnewagen heeft maar één pedaal, een rempedaal. Gas geven wordt via het stuur gedaan. Dit was voor mij één van de moeilijkste aanpassingen”, weet Joren De Wilder, Piloot Punch Powertrain Solar Team, te zeggen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.