Dag tegen de armoede en sociale uitsluiting in Leuven

Op woensdag 15 oktober 2014 roept het Leuvense collectief tegen armoede iedereen op om massaal aanwezig te zijn op de Leuvense actie ‘Dag tegen de armoede en sociale uitsluiting’. De actievoerders verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur aan het Provinciehuis en gaan in een kleurrijke optocht met toeters, bellen én slogans die armoede aanklagen op weg naar de Grote Markt.

Op de grote Markt is er heel wat animatie voorzien. Daarnaast is er soep voor iedereen, zijn er toespraken, wordt er gezongen en nog veel meer. Rond 16.30 uur wordt de actie afgesloten met een slotmoment, waarbij er vanuit het stadhuis kettingen van geknoopte lakens naar beneden worden gelaten als internationaal symbool tegen armoede.

De boodschap die het platform wil uitdragen is ‘Armoede is een schande in de 21e eeuw, zowel in België als wereldwijd!

Het Leuvense collectie tegen armoede bestaat uit

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.