ARBEID ADELT & LAVVI EBBEL @ Het Depot

Zaterdagavond 11 oktober 2014: een nostalgische top-avond @ Het Depot:
Want 30 jaar terug in de tijd:

Lavvi Ebbel – met een eeuwig jonge energieke Luckas Vander Taelen (!) – als voorprogramma voor Arbeid Adelt.

Lavvi Ebbel was zonder enige twijfel ooit één van de meest spraakmakende bands van de Belgische new wave. In het begin van de jaren tachtig kende de groep veel succes met singles als ‘Give Me a Gun’ en ‘Victoria’.
De 9-koppige band had een stevige live-reputatie dankzij de originele sound van de twee gitaristen (Marc De Wit en Chris Van Ransbeeck), pianiste (Bea Van Ransbeeck) en de onverstoorbare Eric De Wit op drums. Zanger Luckas Vander Taelen zorgde samen met backingzangeres Kristien D’Haeger voor een stevige podiumprésence, ondersteund door trompettist Jan Weuts.
De groep hield op te bestaan in 1983. Nu dertig jaar later treedt Lavvi Ebbel opnieuw op, in de oorspronkelijke bezetting, versterkt met Kloot Per W op bass.

Volgde: Vlaanderens meest bizarste electropopensemble Arbeid Adelt! Na 33 jaar brachten zij vanavond hun volledige repertoire in een exquise 3cd-box uit.

In 1981 werd Arbeid Adelt! Opgericht door Marcel Vanthilt en Jan Van Roelen. ‘De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen’ betekende hun doorbraak in Vlaanderen. Er volgden vier albums. Muzikanten als Luc Van Acker en Dani Klein vervoegden (en verlieten) de band.
Nu is er dus een 3cd-box met een totaal van zestig tracks. De machtige lancering van deze unieke 3cd-box vond plaats in Het Depot op zaterdag 11 oktober 2014.
Met special guests & special supportact. Het was ongetwijfeld één van de absurdste Belpop-happeningen van het najaar…

Voorprogramma Lavvi Ebbel – (voor reportage zie vorige Leven in Leuven post: https://www.facebook.com/erik.oo/media_set?set=a.10152730693027978.1073741956.825897977&type=3)

Arbeid Adelt – FB: https://www.facebook.com/events/469271809875421/?fref=ts

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.