Dag van de Jeugdbeweging nu vrijdag 17 oktober met actie op Martelarenplein

Op vrijdag 17 oktober 2014 slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSJ-KSA-VKSJ en Scouts en Gidsen Vlaanderen de handen in elkaar om samen de Dag van de Jeugdbeweging te organiseren. Overal in Vlaanderen worden steden en gemeenten ingepalmd met leuke acties om deze hoogdag voor het jeugdwerk in stijl te vieren. Leuven is natuurlijk ook van de partij.

Met de steun van Jeugdcentrum Vleugel F zetten de Leuvense jeugdbewegingen op vrijdag 17 oktober 2014 het Martelarenplein op zijn kop van 7.00 tot 9.00 uur. Iedereen die langskomt in zijn of haar jeugdbewegingsuniform kan genieten van een gratis ontbijt.

Met het thema ‘Jeugdbeweging in Trek’ focust de Dag van de Jeugdbeweging dit jaar op samen avonturen beleven, veilig het land doorkruisen en doorzetten tot de eindstreep. Daarnaast is deze dag ook belangrijk om het engagement van vele vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Jaar in jaar uit zetten zij zich in om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen.

“In Vlaanderen zijn er meer dan 250.000 kinderen en jongeren lid van een jeugdbeweging”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Leuven telt 29 jeugdbewegingen met samen ongeveer 4000 leden. Wij ondersteunen met veel plezier de Dag van de Jeugdbeweging omdat het een uitgelezen moment is om als stad onze appreciatie te tonen voor het engagement van deze jongeren.”

Wie de dag in schoonheid wil afsluiten, kan ‘s avonds in jeugdbewegingsuniform verder feesten tijdens de Leuvense Nacht van de Jeugdbeweging in de Social Club (boven café Barvista) van Scouts Leuven vanaf 21.00 uur.

Meer info: http://dagvandejeugdbeweging.be/

dag_van_de_jeugdbeweging-17_oktober_2014

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.