KU Leuven lanceert platform LCIE voor ondernemend talent

Op maandag 20 oktober schiet LCIE uit de startblokken: een platform waarmee de KU Leuven de ondernemingszin van studenten, doctorandi en professoren alle kansen wil geven.

LCIE staat voor Leuven Community for Innovation driven Entrepreneurship, een nieuwe gemeenschap die aan KU Leuven het potentieel inzake ondernemingszin vernieuwend wil aanboren. ‘We merkten immers op dat er nood was aan een centrale hub die tezelfdertijd bestaande initiatieven verzamelt, de drempel naar ondernemen toe drastisch verlaagt en daarbij het eigenaarschap van de initiatieven van en door de betrokkenen continu stimuleert’, verklaart coördinator Wim Fyen van LRD (KU Leuven Research & Development).

Via een kruisbestuivingsmodel wil LCIE in de eerste plaats studenten stimuleren om samen ondernemend te denken. De KU Leuven biedt daartoe structurele ondersteuning via onder meer een speciaal lessenpakket onder de vleugels van de LCIE Entrepreneurship Academy, in samenwerking met de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Daarnaast biedt LCIE verschillende vormen van faciliteiten aan, waaronder vergaderruimtes op verschillende Leuvense locaties en een incubator op campus Arenberg.

Met een aanpak op maat en een waaier aan mogelijkheden tot samenwerken – voor zowel studenten, doctorandi als professoren – werkt LCIE een verrijkende start-up-mentaliteit in de hand. ‘Op die manier willen we de gehele Associatie KU Leuven ondernemender maken. Iedereen heeft daarin een plaats, naar zijn eigen voorkeur en talent’, aldus Fyen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.