FourTEAfour – Concept Bar Leuven

Leuven is sinds half oktober een koffie-en theebar rijker: FourTEAfour, een leuke en originele naam.

Ik ontdekte het per toeval toen ik met mijn buurvrouw door de Mechelsestraat kuierde. Het was lunchtijd en we besloten er binnen te gaan. We waren onmiddellijk zeer aangenaam verrast door het warme en gezellige interieur. De nieuwe zaak bleek ook meer aan te bieden dan enkel thee en koffie. Vandaar dat ze het de naam ’concept’bar gegeven hebben met als omschrijving: Tea, coffee, food and deco.

We bestelden eerst de dagsoep, een lekkere paprika-velouté geserveerd met een lekker stukje vers brood. Wie met een soepje niet genoeg heeft, kan kiezen uit twee soorten quiche. En voor de zoetebekken onder ons is er ook nog keuze tussen 3 verschillende soorten taart.

Als fervent thee-liefhebber wou ik zeker een thee proeven uit het ruime thee-aanbod van Ann Vansteenkiste, tevens auteur van het boek “Zelfgeplukt”, over heilzame bloemen- en kruideninfusies. In de zaak lagen enkele exemplaren ter inzage. En bij een lekker kopje kruidenthee hoort natuurlijk een stukje taart! Het was moeilijk kiezen want de 3 taarten zagen er allemaal stuk voor stuk heerlijk uit. Ik heb uiteindelijk mijn keuze laten vallen op de peren-amandeltaart met rozijnen en die smaakte overheerlijk! Toen ik mijn stukje taart verorberd had, bemerkte ik een leuke spreuk op mijn bordje: “if we’re not supposed to have midnight snacks then why is there a light in the fridge?” :)

Deze conceptbar biedt ook de optie “take-away” aan. Dat gaat van losse thee (in verpakkingen van 50gr) tot taart en quiche. En het aanbod wordt binnenkort nog uitgebreid met lekkere fruit-groentesapjes waar we trouwens al een voorproevertje van kregen. Als afsluiter werd ons een gratis proevertje aangeboden: een gezond sapje bestaande uit appel, peer, banaan, mango, selder en spinazie. En de eigenaar wist ons te vertellen dat er nog een sapje zit aan te komen: een bessenmix met broccoli! Reden genoeg voor een volgend bezoekje!

Praktisch
FourTEAfour – concept bar
Mechelsestraat 44, 3000 Leuven
open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18u
Facebookpagina

fourTEAfour

Tea

fourTEAfour

fourTEAfour

sapjes

dagsoep

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “FourTEAfour – Concept Bar Leuven”

Carolien Coenen
(on oktober 22nd, 2014 at 23:44)

Alweer een nieuwe zaak. We worden verwend, hier in het Leuvense!

 
Leen
(on oktober 23rd, 2014 at 8:26)

Ik vond het eerlijk gezegd nogal duur: 5,50 voor soep met twee stukjes brood (waarmee je echt niet hebt gegeten), 4,90 voor een stuk taart? Bovendien mogen ze wel de geurverspreider uitschakelen, ik ben zeer gevoelig voor geuren maar het stoort ook gewoon tussen de eetgeuren. Maar het interieur is heel gezellig, en het concept alleszins goed gevonden. Misschien ga ik nog wel eens terug!

 
Rita V.
(on oktober 23rd, 2014 at 11:07)

Bedankt voor de tip. Leuk dat ik zo op de hoogte ben van nieuwe Leuvense zaken.

 
Karo
(on oktober 23rd, 2014 at 20:55)

Superlekker en supergezellig! Getest en goedgekeurd!

 
Sofie
(on november 7th, 2014 at 23:58)

Morgen uittesten! :-)

 
Liesbeth
(on januari 26th, 2015 at 10:59)

Zaterdag per toeval ontdekt. Wij vonden het heel gezellig en lekker, met mooie muziek en een mooi interieur. Alles is ook mooi gepresenteerd: mooie koppen en schoteltjes enzo. Mijn cappucino was heerlijk: sterk en romig maar niet bitter. Wij gaan zeker nog terug.