TRANSIT of de allernieuwste muziek van de 21e eeuw

‘Een heerlijke driedaagse met spartelverse composities’ zo typeert Rudy Tambuyser het TRANSITfestival in Staalkaart.

Voor 15 jaar TRANSIT opent Spectra ensemble met een terugblik op bijzondere creaties van eigen bodem: Cardhu van Luc Brewaeys, Feuillage du Cœur van Serge Verstockt en Fragrances van Annelies Van Parys. Daarna is het tijd voor de core business met 17 creaties en werk van maximum 10 jaar oud. Nordic Affect laat voelen dat de hedendaagse muziek in IJsland even zinderend en trillend is als de vulkaan Eyjafjallajökull. Elision Ensemble, hét ensemble voor nieuwe muziek in Australië kiest voor de verrassende combinatie van trompet en slagwerk. In eigen land gedijt ChampdAction volop in de TRANSITbiotoop met de tegendraadse muziek van de jongere generatie. De creatie van de multimediale performance van Hugo Morales, Maarten Buyl en Ann Eysermans zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. Het elektrische gitaarkwartet Zwerm maakt een opmerkelijk debuut op TRANSIT mét Mauro Pawlowski als vijfde gitarist (mét een creatie). En daarna is het feest met het broeierig Interzone met twee topensembles in nieuwe muziek: ensemble mosaik (Berlijn) en Neue Vocalsolisten (Stuttgart).

TRANSIT van 24 tot 26 oktober 2014 in STUK in Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.