Grand Café De Hoorn

Toen vorig jaar in het prachtig gerenoveerde pand van De Hoorn in de Sluisstraat een Pop-up restaurant opende, waren mijn vriend en ik er als de kippen bij om het eerste restaurant in nieuwe stadskern aan de Vaart uit te proberen. We vonden het erg jammer dat het restaurant na de pop-up periode de deuren sloot. Stiekem had ik gehoopt dat het experiment verder gezet zou worden. Ik was dan ook heel blij toen ik vernam dat het restaurant opnieuw de deuren opende. Ik hoefde bijgevolg niet lang na te denken waar ik zou reserveren toen ik een hippe plek zocht voor een avondje uit met vier vriendinnen. Ik reserveerde een tafel voor vijf via het online systeem (bijzonder handig, je ziet op voorhand op welke dagen er nog een tafel vrij is en je krijgt via e-mail een herinnering van je reservatie).

We werden erg vriendelijk onthaald en kregen een mooie tafel uit gerecycleerd hout in het midden van de zaak toegewezen. De tafel had aan beide zijden een zitbank en was zo gedekt dat we schuin tegenover elkaar kwamen te zitten. Zo hoefde niemand in ons oneven gezelschap zich buitengesloten te voelen. We startten de avond met een glaasje prosecco aangeboden door De Hoorn. Een mooi én smakelijk gebaar om de heropening te vieren.

Terwijl we nipten van de uitstekende prosecco (uitgekozen door de NieuweWereldWijnen-winkel in hetzelfde pand gehuisvest), bestudeerden we de menukaart. Het concept is hetzelfde gebleven als voorheen: bij elke gang heb je de keuze uit twee tot drie gerechten. Verder kan je al naargelang je honger kiezen of je drie, vier of vijf gangen neemt. Wij hielden het op drie gangen. Nadat we onze keuze aan de ober hadden doorgegeven, kregen we al snel een appetizer met gerookte zalm en radijsjes aangeboden. Een fijn begin van de maaltijd.

Ik nam als voorgerecht een tartaar van witblauw rundsvlees, heerlijk gecombineerd met dragon, aardappel en mosterdsla. Ook mijn tafelgenoten waren zeer te spreken over hun voorgerecht. Een voltreffer wat mij betreft.

De mooie wijnkaart van De Hoorn samengesteld door NieuweWereldWijnen is een echte meerwaarde. Het was even onderhandelen, maar we kwamen ten slotte overeen om fris flesje Oostenrijkse witte wijn te bestellen. Minder geschikt voor bij rundstartaar. Perfect voor bij de vis.

Voor het dessert ging de meerderheid (uiteraard) van ons gezelschap voor de chocolade. De chocolademousse met venkel en yoghurtpoeder was een perfecte afsluiter. Heerlijk, maar toch niet te zwaar. Bij de koffie/thee werden nog een paar zoetigheden geserveerd om de de allerlaatste gaatjes te vullen.

De locatie De Hoorn is een absolute  topper. De ruimte met het hoge plafond is fantastisch en heel tof ingericht met tweedehandsmeubels. Wat een fijne mix van retro en modern oplevert. Toch viel het ons op dat er redelijk wat tafeltjes onbezet bleven. Wie dus op zoek is naar een leuke plek om te dineren, er is nog plek in De Hoorn.

In totaal kostte dit avondje uit met vijf personen ons alles inbegrepen 250,90 euro. Een goeie prijs-kwaliteitsverhouding.

IMG_5685[1]

Hapje met gerookte zalm

Coeur de boeuf/ garnaaltjes/ bieslookbloemetjes / zure room

WITBLAUW/ dragon/ aardappel/ mosterdsla

RAVIOLI/ ricotta/ boschampignons/ knolselder/ lavas

LAM/ quinoia/ wortel/ zilveruitjes/ erwtenscheuten

VIS VAN De DAG/ venkel/ citrussalade/ zeekraal/ aardappel/ parmezaan

Chocolade/ gele koekjes/ venkel/ yoghurtpoeder

Koekjes

Praktisch
Sluisstraat 79, 3000 Leuven
0492 73 99 25
https://www.facebook.com/dehoorn/
http://www.dehoorn.eu/grand-cafe
info@dehoorn.eu

Onze keuze
COEUR DE BOEUF/ garnaaltjes/ bieslookbloemetjes / zure room
WITBLAUW/ dragon/ aardappel/ mosterdsla

LAM/ quinoia/ wortel/ zilveruitjes/ erwtenscheuten
VIS VAN DE DAG/ venkel/ citrussalade/ zeekraal/ aardappel/ parmezaan
RAVIOLI/ ricotta/ boschampignons/ knolselder/ lavas

Chocolade/ gele koekjes/ venkel/ yoghurtpoeder
Seizoensfruit/ kriekbier

Bookmark and Share

Post een reactie