Holebifilmfestival 2014 komt eraan

holebifilmfestival2014_rgb_black_medium

Het Holebifilmfestival maakt zich op voor de 14e editie van het grootste holebifilmfestival in België, dat plaatsvindt van 5 tot 28 november. Het ruime filmaanbod en andere culturele activiteiten zijn verspreid over 10 steden en gemeenten in Vlaams-Brabant: Leuven, Aarschot, Dilbeek, Haacht, Halle, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen, Vilvoorde en Zaventem.

Het Holebifilmfestival wil met de vertoning van films, documentaires en theater de holebigemeenschap in Vlaams-Brabant een gezicht geven. Dit helpt mensen uit de kast, maar draagt ook bij tot de aanvaarding en integratie van holebi’s en trangenders in onze samenleving.

Op 5 november wordt het startschot van het festival gegeven tijdens de Openingsavond in het Provinciehuis te Leuven. Traditioneel gaat dit gepaard met de prijsuitreiking van Holebikort. Deze wedstrijd voor kortfilms met een holebi- en transgenderthema, die in het kader van het Holebifilmfestival georganiseerd wordt, viert dit jaar zijn lustrum. Meer dan 50 cineasten uit 20 landen van over de hele wereld nemen deel.

Tijdens deze editie van het Holebifilmfestival worden niet minder dan 3 toneelstukken geprogrammeerd met onder meer de première van ‘Foursome’ gebracht door het eigen toneelgezelschap ZENsationeel. Bij het filmaanbod met 31 langspeelfilms en 2 documentaires zitten ook 7 Belgische bioscoop-premières, een absoluut record, zowel qua aantal als qua premières. In de programmatie worden ook 21 kortfilms uit Holebikort opgenomen. Met 2 Nederlandse en 4 Belgische films brengt het festival ook films van eigen bodem.

Het festival staat open voor iedereen, van welke afkomst, aard of gezindte ook. Doordat het festival in gewone filmzalen plaatsvindt, wordt niet enkel de drempel laag gehouden, maar ook de prijs: met je Çavariapas betaal je nooit meer dan 7 € voor een filmvoorstelling. Na de voorstelling krijg je met je filmticket nog een gratis drankje in een van de deelnemende cafés van Leuven, of gratis inkom op de Verjaardagsfuif van Driekant en &of op 10 november in Leuven en op de Mixed-fuif op 15 november in Aarschot. Bovendien zorgt een bij het Holebihuis aangesloten vereniging elke dag voor een echt feest in het festivalcafé (café Rocco – Het Holebihuis).

Ten slotte werkt het Holebifilmfestival ook samen met een aantal Vlaams-Brabantse middelbare scholen waarbij holebifilms vertoond worden aan 1800 leerlingen in Rotselaar, Vilvoorde, Dilbeek en Leuven.

Meer informatie over alle activiteiten en het gedetailleerde programma kan je terugvinden op www.holebifilmfestival.be en www.facebook.com/holebifilm.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.