Restaurant ‘t Fonduehuisje

Sinds “Leven in Leuven” een vijftal jaren geleden over dit restaurant een recensie publiceerde, is er hier heel wat veranderd. Er is flink uitgebreid, zodat het meer een FONDUEHUIS, met de nadruk op huis, is geworden. De overkapping van het terras achteraan oogt mooier en sympathieker en is – wat wij bij regen en wind konden ondervinden – een stuk steviger. De verwarming deed het goed en ook de betere verluchting, door het gebruik van een krachtige afzuiginstallatie – zowel binnen als buiten – is een grote en gewaardeerde verbetering.

Dit restaurant is een vaste waarde. Het bestaat al ‘sinds vorige eeuw’ en presenteert, op enkele details na, nog steeds dezelfde en succesrijke menukaart met daarop: diverse fondues en alles wat daarmee samenhangt.

Wij gingen voor het vaste menu van 50 €, alles inbegrepen. Alles? Ja, alles. Wij kwamen bij de afrekening voor geen enkele verrassing te staan.

Als aperitief: een glas cava rosé, goed gevuld! Wie liever en pint, water of een frisdrank wou, kon die krijgen.

Wij kregen de keuze tussen vis-, kaas-, of vleesfondue.

Vleesliefhebbers zoals wij die, eerlijk gezegd, niet graag hebben dat de reuk van de vleesfondue een paar dagen in huis blijft hangen, komen – graag zelfs! – af en toe hier eten… Het viel op dat de fonduestellen op een klein, ingebouwd gasflesje werkten. Zeer praktisch en zo wordt geknoei met elektriciteitsdraden en overbelasting van het elektriciteitsnet vermeden. Om spatten van vet bij het bakken te vermijden, werd een grote servet op het fonduestel geplaatst. Geen onnodige maatregel, wisten wij.

De bediening verliep vlekkeloos: goedgevulde borden met vier soorten vlees, twee warme en twee koude sausen, een salade van sla, tomaat, maïs en komkommer, inclusief sladressing. Tenslotte: de onvermijdelijke en toch zo gegeerde kom knapperige frieten, niet te dun of te dik gesneden, juist zoals het moet. En er werd niet op een kom gekeken!

De witte en rode huiswijn werd in de originele 75 cl. flessen op tafel gezet. Zodoende kon iedereen naar believen inschenken. Zo eenvoudig als het groot is, maar het geeft een zalig gevoel dat je niet hoeft te wachten tot een ober opmerkt dat hij moet komen bijschenken met ‘jouw’ fles die op enkele meter verwijderd staat van je tafel…

Wij dachten dat wij meer dan voldoende hadden gegeten en dat wij het dessert zouden moeten laten passeren, maar in de praktijk verliep dat anders! Er werd nog een chocoladefondue geserveerd, samen met een grote schotel vers fruit, mooi in grote stukken gesneden. Heerlijk om die aardbeien, ananas, appel,… in die chocolade te dompelen en zo op te smikkelen. Het kaarsje onder de pot bleek echter onvoldoende om de chocolade naar behoren warm te houden.

Met een lekkere koffie of thee werd onze overheerlijke maaltijd afgerond.

Alles bij mekaar: een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

2014-10-07 (4)

2014-10-07 (6)

2014-10-07 (9)

2014-10-07 (29)

2014-10-07 (32)

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Restaurant ‘t Fonduehuisje”

Carolien Coenen
(on oktober 27th, 2014 at 23:56)

Lang geleden dat ik nog eens in het Fonduehuisje geweest ben. Dankjewel om dit restaurant opnieuw onder mijn aandacht te brengen!

 
Restaurant ‘t Fonduehuisje « Leven in Leuven
(on juli 21st, 2015 at 19:45)

[…] de goede herinneringen van een tijdje terug, reserveerden wij voor twee, deze keer op een zaterdagavond. Wij mochten zelf een tafeltje kiezen […]