Werelddiabetesdag rondom Leuven

Weet jij voldoende over diabetes? Een vraag die frequent in de media komt en misschien zelfs in jouw persoonlijke kring. Als partner van de Vlaamse Overheid voor preventie in diabetes vraagt de Diabetesliga aandacht voor diabetes. Naast preventie wil de Diabetesliga betrouwbare informatie geven over deze aandoening en bruggen bouwen tussen mensen die ermee geconfronteerd worden. Daarom organiseert de Diabetesliga op 16 november 2014 (Werelddiabetesdag) wandelingen in gans Vlaanderen.

De Leuvense afdeling van de Diabetesliga mobiliseert voor de vijfde keer gans Vlaams-Brabant om de Lubbeekse groene heuvels te verkennen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 4 (toegankelijk voor rolwagens), 7 of 10 km. Een podoloog staat in voor voetverzorging en de kleinsten kunnen zich laten schminken om daarna aan de wandelzoektocht deel te nemen.

Voor deze editie plant Leuvense afdeling van de Diabetesliga een groepswandeling. Op 16 november 2014 om 14.00u is iedereen welkom om hen te vergezellen op de wandeling van 4 km. Om hun boodschap kracht bij te zetten, nodigen ze alle burgemeesters van Leuven en omstreken uit om het goede voorbeeld te geven en hen te vervoegen onder de noemer ‘Vlaams-Brabantse burgemeesters tegen diabetes’.

Diabetes is een snel verspreidende aandoening: één Belg op 12 heeft diabetes en de wetenschap verwacht dat de ziekte (type 2) zal toenemen door onze hedendaagse ongezonde levensstijl. Daarom is het belangrijk diabetes, een gezonde levensstijl en de noodzaak aan voldoende beweging extra in de verf te zetten.

Praktisch
Start om 8u, laatste vertrek om 15u, einde voorzien om 18u.
Vertrek bij Zaal Libbeke, Gellenberg 16, Lubbeek.
Bereikbaar met het openbaar vervoer (De Lijn) Lijn 3
Drank, broodjes, soep en taart verkrijgbaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.