Belgisch Kampioenschap Beermile

Op vrijdag 31 oktober wordt er voor de 3de maal gestreden om de titel van Belgische Beermile Kampioen. Welke atleet kan deze laatste ‘wedstrijd’ van het seizoen op zijn naam schrijven?

De beermile wordt georganiseerd door atleten, voor atleten. Voor vele triatleten is dit de laatste wedstrijd van het seizoen! De sfeer was de vorige edities al fantastisch en elk jaar wagen zich meer en meer atleten om deel te nemen. Na de inspanning komt natuurlijk de ontspanning, met een afterparty @ Leuven city vanaf 23h in ’t Gewelf (Barvista). Het doel van de beermile? Vier rondjes om het snelst lopen telkens voorafgegaan door 1 33cl adfundum. De snelste loper + de snelste drinker = Belgische Beermile Champion.

In de vorige edities hadden we reeds enkele Leuvense toppers uit de sport aan de start, o.a. Simon De Cuyper, Rutger Beke, Sanne Torfs, Stijn Goris, Seppe Odeyn… Dit jaar zijn deze er ook al bij en rekenen we nog op enkele grote namen uit de triathlon.

Hoe het allemaal begon: Leuven is een beetje de broeihaard van de jeugdige triatleten, velen van hen zijn na hun studies blijven plakken in Leuven. Triatlon is een fantastische sport, maar het leven als triatleet eist zijn tol. Vele uren trainen trachten te combineren met een sociaal leven is zeer moeilijk. Daarom leek het ons een ludiek idee om alzo het seizoen af te sluiten en het feestseizoen (winterperiode) in te zetten…

Praktisch
31 oktober 2014
Sportkot Leuven
Start eerste reeks om 19.30u
Afterparty om 23u op de oude markt ( ’t Gewelf – Bar Vista)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.