Rode Hond kwispelt tevreden!

Het uitverkochte ‘Circus!’ besloot gisteren de negende editie van ‘Rode Hond’. Met 13.000 uitgelaten bezoekers haalde het Leuvense familiefestival absolute recordcijfers. Naast het gevarieerd aanbod in theater, film, expo en workshops was vooral ook het gloednieuwe en zonovergoten ‘Festivalcentrum’ op de Bruul een schot in de roos.

Met deze publieksopkomst bevestigt ‘Rode Hond’ zijn status van cultureel verwenfestival voor het hele gezin. De Leuvense cultuurhuizen wacht dan ook de aangename taak om bij de tiende editie in 2015 nóg beter te doen. Die feestelijke jubileumeditie loopt overigens van 5 tot en met 8 november 2015 en belooft ook dan een toffe mix aan disciplines in hartje Leuven.


Foto’s door Ben Willems

Wat viel er deze editie op:

  • Het festival opende zaterdag in stijl met het ‘Openingsfeest’ op de Bruul. De kersverse Bruulband opende er de ‘Rode Hond Rollerdisco’ samen met de knappe rolschaatsdames van Blades on Vinyl, de drummers van FabotastiX en de majorettes van Majoretteketet.
  • De gratis Rollerdisco zorgde gedurende het hele festival voor funky beats en fijne dansmomenten. Ontzettend straf was dat de decks enkel bediend werden jonge dj’s. Maar liefst 40 jonge talenten, allemaal tussen de 6 en 12 jaar, zorgden voor een ‘Tomorrowland’ in junior stijl!
  • De meeste podiumvoorstellingen van 30CC mochten het bordje ‘uitverkocht’ hanteren. Zo gooiden onder meer de nieuwe wereldpremière van ‘Sien bijt in de dag!’ (met Sien Wynants), de première van ‘Wachten en andere heldendaden’ (De Nietjesfabriek en Ballet Dommage), de try‐out van ‘Xavier we zouden toch naar de Japanner gaan’ (Plankton Hotel) en de circusvoorstellingen (i.s.m. Cirkus in Beweging) hoge ogen.
  • Duurzaam is geweldig! Van ‘Geefplein voor kids’ tot ‘Repair Café op Wieltjes’ of ‘Asiel’ (van BABOK) … wie jong is, deelt uit of geeft oude spullen een tweede leven!
  • In museum M was ‘Magnus is ziek’ de absolute publiekslieveling.  Het prentenboek van Kim Crabeels en Sebastiaan Van Doninck werd een interactieve kinderexpo, inclusief feestelijke ‘Kindervernissage’ en een ‘Gezinsparcours’. De expo kan je trouwens nog bezoeken tot en met 18 januari 2015.
  • Tweebronnen blijft een absolute aantrekkingspool voor families. Artforum en de Bib zorgden er voor leuke (en gratis) familieworkshops en vele auteurslezingen. Absolute publiekslievelingen waren onder meer Elvis Peeters en Gerda Dendooven (‘Rennen’), Sebastiaan Van Doninck en Siska Goeminne (‘KAT met hoofdletter K’) en ‘Ik ben de sterkste’ (met Jan De Kinder en Lien Drent).
  • Het filmaanbod van CinemaZED blijft een van de stevige pijlers van het festival. Van de ontbijtfilm ‘Kleine Anna en Lange Oom’, over ‘Antboy’ en ‘De Verenkoning’ tot de originele ‘Tom & Jerry’‐cartoons met livemuziek.
  • Van ‘Spelen met kunst’, tot muziektheater‐met‐treinen in ‘Station’ (Braakland/ZheBilding & Zonzo Compagnie) of dansmoves voor jong en oud in ‘Movements’ … de culturele hotspot OPEK bruiste vier dagen lang.

Dat wordt aftellen naar de volgende editie!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Rode Hond kwispelt tevreden!”

Kris10
(on oktober 30th, 2014 at 13:02)

Ik tel mee af!