Remember Louvain 1914

image_previewIn de nacht van 25 op 26 augustus 1914 werd de Universiteitsbibliotheek, toen gevestigd in de Universiteitshal in de Naamsestraat, door de Duitsers volledig verwoest. Dit feit wordt symbolisch herdacht op maandag 10 november om 20.00u in de na WOI opnieuw gebouwde bibliotheek op het Mgr. Ladeuzeplein.

Remember Louvain is de laatste in de rij van de vele herdenkingen die er in 2014 doorgingen. Op de vooravond van 11 november wordt de Eerste Wereldoorlog herdacht met muziek van vergeten Leuvense componisten uit het begin van de 20e eeuw: Arthur De Greef, Léon Du Bois, Paul Lebrun, Charles Martens, Edmond Michotte en mevr. Thérèse vanden Staepele.
Gilbert Huybens, Mark Derez en Luc Rombouts geven korte lezingen over Leuven anno 1914. Vice-Rector Cultuur KU Leuven, Katlijn Malfliet zal de avond inleiden en Dirk Vansina, Schepen van Toerisme Stad Leuven zal het slotwoord verzorgen.

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door Catherine Mertens (piano), Annelies Meskens (sopraan) en Svenja Van Driessche (viool). De presentatie is in handen van Jos Stroobants. Vanaf 19:30 geeft Luc Rombouts een beiaardrecital met werken van Claude Debussy en Edward Elgar.

Na de voorstelling wordt een receptie aangeboden.

Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.