‘Love Leuven’: Inwoners en studenten maken elkaar beroemd in eigen stad

In de nieuwe campagne ‘Love Leuven’ bundelen KU Leuven en de stad Leuven hun liefde voor de stad en haar inwoners. Via een digitaal platform kunnen studenten en Leuvenaars elkaar nomineren als meest sympathieke Leuvenaar of student.

Bijna 55.000 studenten en 100.000 inwoners die samenleven in één stad, het schept een aparte band. Af en toe steekt frustratie de kop op, maar even vaak klinkt het dat studenten voor leven in de brouwerij zorgen. Wie verder kijkt zal dan ook merken dat er tussen studenten en Leuvenaars veel wederzijdse sympathie is. Rik Gosselink en Bieke Verlinden, respectievelijk vicerector Studentenbeleid en Leuvens schepen van Studentenzaken, vinden dat het hoog tijd is om die verstandhouding treffend in beeld te brengen. Daarom lanceren ze samen ‘Love Leuven’, een actie die studenten en Leuvenaars dichter bij elkaar moet brengen.

Via grote spandoeken zullen rector Rik Torfs en burgemeester Louis Tobback studenten en Leuvenaars oproepen om hun favoriete Leuvenaar of student te nomineren. Dat doen ze door hun favoriet te fotograferen en die foto met bijhorend verhaal te uploaden op www.loveleuven.be. Genomineerde gezichten zullen in de loop van november en december in heel de stad opduiken.

De student en de Leuvenaar met het strafste verhaal worden bovendien, samen met de persoon die zij nomineerden, een jaar lang ‘Very Important Leuvenaar’. De twee duo’s genieten in 2015 van allerlei voordelen in de Leuvense culinaire, culturele en amusementssector.

Neem een kijkje op www.loveleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.