Theatervoorstelling ‘Powerwijven’ over seksueel misbruik

Op dinsdag 25 november 2014 kan je tijdens de middag (12:30 tot 13:30) gratis de theatervoorstelling ‘Powerwijven’ over seksueel misbruik bekijken in het Provinciehuis in Leuven.

Mensen die seksueel misbruikt zijn willen vaak wel met hun verhaal naar buiten komen maar helaas kan dit meestal niet. Voor een deel komt dat door hun eigen schaamte maar ook doordat toehoorders het vaak lastig vinden om zich een houding te geven of te reageren.

‘Powerwijven’ is een theatervoorstelling die op indringende wijze de kracht van deze slachtoffers belicht en door het taboe en de schaamte heen breekt. Die ook de papieren protocollen voorbij gaat en het ‘onbespreekbare’ eindelijk bespreekbaar maakt.

Theatermaker Narhea Goossens kwam zowel in haar privéleven als in haar vroegere werk als hulpverlener in aanraking met meiden die slachtoffer werden van seksueel geweld. En zij raakte geïntrigeerd door hun kracht. Zij besloot een theatervoorstelling te maken waarin nu eens niet over de hoofden van de slachtoffers heen het fenomeen van seksueel geweld aan de orde gesteld wordt, maar dat te doen samen met twee vrouwen die het meemaakten en vanuit hun innerlijke power het onderwerp tot uitdrukking willen brengen.

Praktisch

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.