Tentoonstelling in faculteit Rechtsgeleerdheid

Sinds vorige week 6 november tot en met zaterdag 28 februari 2015 loopt de tentoonstelling ‘Another Dream, Another Sense, Another Mind‘ in de bibliotheek van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

De faculteit Rechtsgeleerdheid (KU Leuven) geeft hierbij jong kunstgeweld carte blanche: in samenwerking met LUCA School of Arts kreeg het verdiepende ‘Another Dream, Another Sense, Another Mind’ vorm.

Curator Filip Luyckx (LUCA) vroeg een twintigtal jonge kunstenaars (oud-studenten en docenten van LUCA) een werk te selecteren voor de tentoonstelling ‘Another Dream, Another Sense, Another Mind’. Een verrijking van het academische denken, via kunst, was daarbij het ambitieuze opzet. Locatie van exposeren is niet toevallig de bibliotheek van de faculteit Rechtsgeleerdheid. “Andere invalshoeken kunnen de zoektocht van academici immers een verrassende wending geven. Een directe confrontatie met kunst biedt nieuwe perspectieven. Het kunstwerk vertelt ons niet hoe de wereld in elkaar zit, maar kan de onderzoeker een nieuwe richting laten zien”, zegt Luyckx. “Een klassieke tentoonstelling richt zich uitsluitend tot reeds geïnteresseerde bezoekers. Door de integratie van kunstwerken in een bibliotheek willen we een publiek bereiken dat zich niet meteen verwacht aan een confrontatie met moderne kunst.”

Praktisch:

De deelnemende kunstenaars: Michael Aerts, Suske Antigoon, Virginie Bailly, Ashley Bowland, Marc Claes, Anne Daems & Kenneth Andrew Mroczek, Lydia Debeer, Bart Lescrève, Wesley Meuris, Christian Noirfalise, Jurgen Ots, Joost Paulissen, Alegria Romero y Fontanet, Maxim Ryckaerts, Sarah & Charles, Diana Tamane, Mitja Tusek, Heidi Voet en Vadim Vosters.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.