toneel heverlee opent seizoen met spionagekomedie

Het toneelseizoen 2014-2015 van toneel heverlee gaat binnenkort van start met de Herfstproductie “De koteletten hebben oren”. Een eigenzinnige spionagekomedie voor volwassenen van 8 tot 88.

“Les entrecôtes ont des oreilles” is geschreven in 1966 in ware patronage-toneel-traditie. Anders dan gelijkaardige deurenkomedies draait het hier niet om aangebrande grapjes. Hier wordt de draak gestoken met geheim agenten in de periode van de koude oorlog.

Op een schone dag wordt het zorgeloze leventje van spekslager Alfred De Mesmaeker plotseling ondersteboven gehaald. Zijn broer Fernand duikt na jaren afwezigheid weer op. Hij is nu’ zegt hij al fluisterend, ‘g.a. of geheim agent’.

Regisseur André Smout kreeg de microbe van thuis mee, zijn beide ouders speelden toneel. Via Thespikon in Leuven en Tijl in Buken kwam hij bij TH terecht. Hij speelde en regisseerde al verschillende keren en zit ook al bijna 25 jaar in het bestuur, nu zelfs als voorzitter.

Praktisch

  • zaterdag 22 november om 20.15u
  • vrijdag 28 november om 20.15u
  • zaterdag 29 november om 20.15u
  • zondag 30 november om 15.15u

Reserveren kan via de site, per e-mail, of telefonisch op nummer 0495/845.864.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.