11 novemberviering vredesmonument Martelarenplein

Op 11 november dit jaar werd een bloemenhulde gehouden aan het vredesmonument op het Martelarenplein (station) in Leuven voor alle slachtoffers die om het leven kwamen door de militaire terreur op de bevolking. Vooral de 272 burgerslachtoffers die eind augustus 1914 omkwamen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “11 novemberviering vredesmonument Martelarenplein”

Patrick Hublou
(on januari 26th, 2015 at 2:07)

Boeiend te lezen dat het monument nu een “Vredesmonument” heet.
In onze familiegeschiedenis wordt melding gemaakt van familielid en enkele andere van zijn kameraden die hun naam op het monument kregen. Ze waren geen helden en geeneens soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Allen maakten deel uit van een ‘compagnie’ die opgeroepen was net na de oorlog. Het verhaal gaat dat ze bij hun inlijving in het leger een “te sterk” vaccin kregen waardoor ze stierven. Om het lijden van de nabestaanden te zalven werden hun namen toegevoegd op het monument. Nooit brengt een oorlog vrede.

 
Vlaeyen Julien
(on februari 8th, 2016 at 9:22)

mijnheer, Mevrouw,

Betreft : een vraag over Mr Schol PH

Wie kan mij helpen,
op het Martelarenplein aan het station van Leuven, “” Vredesmonument. ( Eerste Wereldoorlog )”” staat Mr. Schol PH vermeld, waar ik hier meer informatie over vinden ( wie is die “een soldaat” of een burger van Leuven ?? ) 
beste groeten,
Julien