11de memorial Rik Vandenbosch

Zondag 16 november organiseerde Leuven Aquatics de 11de memorial Rik Vandenbosch in de Leuvense Sportoase. Een zwemwedstrijd ter ere van wijlen jarenlang voorzitter van deze club: Rik Vandenbosch.

In het weekend van 9 november te Gent zwommen de competitiezwemmers van Leuven Aquatics de pannen van het dak op de Belgische Kampioenschappen korte baan. Met 5 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen medailles keerden de zwemmers samen met hun Diestse ploeggenoten van het Brabant East Swimming Team (BEST) met maar liefst 12 medailles terug naar huis.

“We hebben ons dit kampioenschap bewezen als een ploeg die naast medailles aan de top ook in de breedte meespeelt met heel wat top-8 plaatsen in finales”, zegt coach Stijn Lievens, “met top-5 plaatsen op onze aflossingen bevestigen we ons alweer bij de absolute topclubs in België. Het BK korte baan is traditioneel de eerste test van het seizoen. De volgende doelen liggen in groot bad in het voorjaar. We werken daarvoor sinds kort samen met het zwembad van St.-Pieters-Woluwe, waar we ‘s ochtends met onze toppers kunnen trainen in een zwembad van Olympische lengte als voorbereiding op de belangrijke toernooien”.

“We willen onze prestaties nog wat extra in de verf zetten met een aanval op ons eigen Belgisch record op de 4x200m vrije slag in ons thuisbad”, voegt Lievens er tot slot aan toe.

De recordpoging leek geslaagd, helaas was er een valse start genoteerd bij één van de teams. Volgende keer beter!

We laten je meegenieten van een foto overzicht zodat je de sfeer kan opsnuiven.

Overzicht en uitslag

Enkele beelden van de medaille uitreiking.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “11de memorial Rik Vandenbosch”

Jeroen
(on november 17th, 2014 at 10:32)

Bedankt voor jullie leuke verslag! Jammer van het record… maar het zit er zeker in voor een volgende keer ;-)