Klimaatambassadeurs serveren “Klimaat op tafel”

Een avondmaal bereiden voor 150 personen?
Gratis en voor niets, en dat met voedsel dat normaal gezien zelfs nooit op je bord zou belanden? Op zaterdag 15 november 2014 gingen de Klimaatambassadeurs hun eerste uitdaging aan. Het is volgens hen de ideale manier om aan te tonen dat afgekeurde voeding van de fabriek, achtergelaten groenten op het veld en beschadigde producten in de winkel veel beter tot hun recht komen op tafel dan in de vuilbak.

Zo bundelden ze vanavond hun krachten en gingen op zoek naar afgekeurde producten en toverden deze om tot een uitgebreid feestmaal. 150 hongerige magen konden meegenieten van het eetfestijn en ze hoefden er geen cent voor neer te tellen.

Wie zijn de Klimaatambassadeurs?

De Klimaatambassadeurs zijn Leuvense jongeren die op verschillende creatieve manieren onderzoeken hoe we in een duurzame stad kunnen leven, wonen en ons verplaatsen. Daarvoor gaan ze een jaar lang 12 uitdagingen aan rond klimaat en duurzaamheid. De eerste van die 12 uitdagingen is ‘Klimaat op tafel’, een initiatief dat Helena Vermeesch en Eva Schobyn, twee zesdejaars uit het Heilig Drievuldigheidscollege, op poten zetten. Zo willen ze de voedselproblematiek en de grote voedselverspilling op verschillende niveaus aankaarten bij het brede publiek en hopelijk anderen inspireren hier mee aan de slag te gaan!

http://www.mijnleuven.be/jongeren/lijst/klimaatambassadeurs-3
https://www.facebook.com/Joke.mijnLeuven?fref=ts
#klimaatambassadeursBookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Klimaatambassadeurs serveren “Klimaat op tafel””

Carolien Coenen
(on november 16th, 2014 at 14:22)

Geweldig initiatief! Er wordt inderdaad veel te veel voedsel verspild.

 
De Four Erna
(on november 19th, 2014 at 22:00)

Prachtig initiatief! Gefeliciteerd , alle jongeren die hier vrijwillig aan meewerken ;
Het feit dat jongeren bewust zijn van de geweldige verkwisting van voedingsmiddelen,
is het begin van een doordachte keuze van omgang met voeding, en een verandering van eigen levensstijl.
Jong geleerd is oud gedaan!

 
Trash It: Klimaatambassadeurs ruimen de stad op « Leven in Leuven
(on februari 23rd, 2015 at 23:41)

[…] uitdagingen In november kookten ze een feestelijk avondmaal voor 150 personen met voedseloverschotten. Diezelfde maand lanceerden ze een videoreportage over de impact op het milieu van verschillende […]