Mithe vzw brengt Legally Blonde, de musical

Op 5 december 2014 gaat de eerste productie van dit seizoen van Musicalcompagnie Mithe in première. LEGALLY BLONDE, naar de gelijknamige film, met tekst en muziek van Laurence O’Keefe en Nell Benjamin. Na de première vinden nog 9 opvoeringen van de musical plaats in Reynaerttheater Malpertuus (Redingenstraat 4).

De blonde Elle Woods leeft een zorgeloos leven in het zonnige Beverly Hills totdat haar vriendje haar tegen alle verwachtingen in dumpt! Hij vindt haar te dom en te blond en ze schaadt daarmee zijn toekomst. Op dat moment neemt Elle het heft in haar eigen, perfect gemanicuurde handen en volgt hem samen met haar chihuahua naar Harvard. Het keurige Harvard schudt op zijn grondvesten en kleurt voor eens en altijd blond.

flyer_LB_RECTO

Musicalcompagnie Mithe is een jonge musicalcompagnie met grote ambitie. De groep ontsproot als Musicalafdeling uit de befaamde Leuvense dansschool van Aike Raes. Haar werking groeide en evolueerde gestaag en sinds 2009 staat Mithe als vzw op eigen benen.

De eerste 4 ‘zelfstandige’ seizoenen verliepen meteen erg succesvol. Voor meerdere producties sleepte Mithe telkens enkele belangrijke nominaties en erkenningen in de wacht. Hoogtepunten waren het binnenhalen van de Euripidesprijs met de productie ‘Rent’ (die in mei 2015 hernomen zal worden) en de Vlaamse Musicalprijs in 2011 met de productie ‘Company’ (categorie: ‘Beste Amateurmusical’ in heel Vlaanderen). Naast twee amateurproducties zal dit seizoen onder de naam proMITHEus een eerste professionele musicalproductie in Leuven en Antwerpen gebracht worden met o.a. Pieter Verelst, de nieuwe aanwinst uit de ‘Familie’.

Mithe organiseert ook het hele jaar door workshops voor kinderen en jongeren rond zang, dans en acteren.

Tickets reserveren kan op www.mithe.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.