Alma 60 jaar – herinneringen van drie generaties Alma bezoekers

Tien families van drie generaties Leuvense (oud-)studenten hebben gisterenavond in Alma 2 herinneringen opgehaald bij een feestmaaltijd. Het Leuvense studentenrestaurant bestaan 60 jaar en nodigde om dat te vieren families uit waarvan drie generaties in Alma eten of gegeten hebben. Sommige familieleden van de jongste generatie zijn nog student, anderen zijn al afgestudeerd. Allemaal hebben ze hun eigen herinneringen aan hun Leuvense studententijd en de maaltijden bij Alma.

“We hebben de Alma altijd gekend als een gezellige verzamelplaats, waar we bovendien goed konden eten en waar er een ruim aanbod was. We herinneren ons nog de mosselen, de lasagne, de frieten,… Onze dochter vindt het koninginnenhapje erg lekker”, vertellen Chris en Hilde Demulder-Wuytens. Clarisse Croket, die in 1965 afstudeerde, herinnert zich dan weer vooral de spaghetti. Die kon ze nog net betalen met de centen die overbleven van het weekgeld – 12 frank!

Voor de gelegenheid kregen de families een feestelijke ontvangst in Alma 2. De grootste van de Alma’s staat onder studenten bekend als de ‘evenementen-Alma’, en deed zijn reputatie dus ook tijdens het feestdiner weer alle eer aan.

Maar de drie generaties zijn voor Alma veel meer dan zo maar een reden voor een feestje. Directeur Daniel Lips vat het als volgt samen: “Dit diner met drie generaties is leuk om meer dan één reden. Niet in het minst staan deze generaties symbool voor de uitdagingen van Alma. Het Nieuw Subliem. Hoe kunnen we meer met minder voor meer. Hoe kunnen we verleden, en toekomst laten samenvloeien, schoonheid en onooglijkheid, tijd en ruimte.”

Alma 60 jaar
Foto Rob Stevens

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.