Savoye

Een nieuw restaurant in het Leuvense met aandacht voor goede wijn, dat moest ik natuurlijk uitproberen. Op zoek naar een restaurant om met drie vriendinnen iets te eten voordat we naar de voorstelling Gavrilo Princip in de Schouwburg gingen, was de knoop bijgevolg snel doorgehakt.

Bij het binnenkomen werden we door een vriendelijke dame naar ons tafeltje geleid. Het pand waar Savoye in huist, kreeg een total make-over en heeft een gezellige uitstraling. Al is de inrichting met als hoofdkleur mosgroen niet helemaal mijn smaak. De leuke lampenkappen met gaatjes konden daarentegen wel op mijn goedkeuring en die van mijn gezelschap rekenen. Ik kon me nog amper voor de geest halen dat in ditzelfde pand vroeger een ietwat ouderwetse Italiaan huisde.

Het menu lees je in restaurant Savoye op een iPad. Leuke gimmick, maar een echte meerwaarde had dit niet voor mij. Veel interactiviteit of originele manieren om de keuzes te presenteren, viel er niet te bespeuren. En dat terwijl ik ergens in mijn hoofd het idee gevormd had dat je in Savoye rechtstreeks via de iPad zou kunnen bestellen. Misschien iets voor in de toekomst? Oja, een vegetarische optie viel nergens op de elektronische menukaart te bespeuren. Toch wel een must voor een modern restaurant, vind ik.

De gerechten op de kaart zagen er erg aanlokkelijk uit. Extra punten omdat bij elk gerecht een aangepaste wijn werd aangeraden. We gaven onze keuze door aan de vriendelijke dame, die tot onze verbazing onze gerechten op een klein notitieblokje krabbelde. Het contrast met de flashy iPad kon amper groter zijn. Bij het bestellen gaven we mee dat we om 20u naar een voorstelling moesten en dus bijgevolg niet al te veel tijd hadden. Hier werd keurig rekening mee gehouden.

Als appetizer kregen we een klein tuinkerssoepje met gerookte forel. Lekker! Onze magen waren al een beetje aan het rammelen dus we keken uit naar het vervolg van de maaltijd. Dat vervolg viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Twee van mijn vriendinnen hadden mosselen genomen. Toegegeven de portie mosselen zag er erg royaal uit en de frietjes werden leuk apart geserveerd in een porseleinen frietzak, maar de mosselen waren niet goed klaargemaakt. Het mosselvlees was bij veel mosselen open gesprongen en plakte langs beide kanten tegen de schelpen, wat maakte dat de mosselen erg moeilijk uit de schelp te verwijderen waren. Ook de saus die voor de bereiding gekozen werd, vond ik niet zo lekker (ja, ik pikte wat mosselen mee uit de borden van mijn vriendinnen). De vriendin die de rode curry genomen had, vond dan weer dat er groenten in de curry ontbraken. De saus was wel lekker pikant, maar wat groenten zouden dit gerecht beter uitbalanceren. Nu was het enkel vlees met saus en rijst.

Zelf had ik gekozen voor het gebakken schelvishaasje met wintergroenten en pestopuree. Ik vond het schelvishaasje een tikkeltje te hard gebakken en de wintergroenten stelden teleur. Door een accidentje in de keuken was mijn originele portie groenten op de grond terecht gekomen. Waardoor ik een bord zonder groenten geserveerd kreeg, met excuses, dus geen probleem voor mij. Wat later kreeg ik mijn groenten in een apart kommetje geserveerd. De portie was aan de kleine kant en ook deze groenten vond ik te hard gebakken en niet goed passen bij de schelvis. Ik had er meer van verwacht. De wijn daarentegen was uitstekend (oef!).

In totaal kostte dit avondmaal voor vier personen (inclusief twee glazen witte wijn, een half litertje plat en een half litertje bruis water) ons 97 euro. Savoye was voor mij spijtig genoeg geen voltreffer. Ik had het gevoel dat het restaurant nog in de opstartfase zat en het team (in het bijzonder de kok) nog niet goed ingewerkt was. Voor een maaltijd zal ik hier niet zo snel terug komen, maar voor een goed glas wijn na een theatervoorstelling zal ik zeker nog eens binnen springen.

IMG_5804

IMG_5808

IMG_5810

IMG_5811

IMG_5813

IMG_5812

Praktisch
Savoye
Savoyestraat 9 – 11, 3000 Leuven
+32 16 84 83 82
www.savoyeleuven.be

Onze keuze
Panaeng neua (rode curry met rundsvlees)
Mosselen geserveerd in een bod met een glas witte wijn Gris blanc
Gebakken schelvishaasje met wintergroenten en pestopuree met een glas witte wijn Entae 234

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Savoye”

hedwig
(on november 20th, 2014 at 17:16)

je was er snel bij! Wij wilden er morgen binnenspringen om te aperitieven. We wachten best misschien nog even met het uitproberen van het menu ;-)

 
Op bezoek naar de Leuvense kerstmarkt « Leven in Leuven
(on december 23rd, 2014 at 20:33)

[…] door de winkelstraten tussen de laatste shoppers en trokken tot slot nog voor wat fingerfood naar Savoye. Daar werden onze verwachtingen van deze vernieuwde eetgelegenheid niet compleet  vervuld: vooral […]

 

Post een reactie