Bistro Tribunal

We hoorden al veel goeds over Bistro Tribunal en eindelijk hadden we de kans om een bezoekje te brengen. Je kan enkel tijdens de week terecht maar reserveren kan heel eenvoudig via hun site. We werden hartelijk ontvangen in een sfeervol interieur.

Het menu lag al op ons te wachten in de vorm van een onderlegger en deed ons dadelijk zin krijgen in al dat lekkers.

Als aperitief kozen we voor een lekker glas champagne van Moët (€ 9,00). We konden verder kiezen uit verschillende lekkere voorgerechtjes waaronder ook oesters of kreeft. We opteerden voor een eerder klassieke kaas en garnaalkroket en een portie kikkerbillekes.

Nadat onze keuze werd genoteerd begaven we ons naar de koeltoog achteraan het restaurant. Hier kregen we een deskundige uitleg over de verschillende soorten vlees in de toog. De voeding van de koeien, soort van koe, smaak van het vlees…. en daarna konden we zelf bepalen welk vlees (Limousin, Galloway…) en hoeveel gram we graag zouden eten. De prijzen worden vermeld per 100gr en omvatten frietjes, salade en een saus naar keuze. Leuker dan in andere restaurants waar de saus vaak extra te betalen is… Het voorgerecht kwam snel en werd geserveerd met heerlijk brood. De kroketten en kikkerbillekes waren erg lekker.

Het restaurant liep tijdens het wachten aardig vol en dit zorgde voor een aangename ambiance zonder dat het te luidruchtig werd. De dorst konden we ondertussen lessen met een lekker glaasje chianti. Het hoofdgerecht (twee stukken perfect gebakken biefstuk van een Galloway rund) was heerlijk. Alle bijgerechten volgden de kwaliteit van het vlees. Heerlijke frietjes met een verse bearnaisesaus en zelfs de mayonaise leek ons huisgemaakt.

Er was geen plaats meer voor een echt dessert maar samen met de rekening (€ 105,00) kregen we een klein potje mousse met daarin kleine druppeltjes witte chocolade. Een perfecte afsluiter.

Praktisch
Bistro Tribunal
Vaartstraat 9, 3000 Leuven
016 89 66 55
info@bistrotribunal.be
http://www.bistrotribunal.be/

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Bistro Tribunal”

Carolien Coenen
(on november 26th, 2014 at 20:27)

Staat ook op mijn te bezoeken lijstje, maar ben er nog niet geraakt!

 
Bistro Tribunal « Leven in Leuven
(on december 21st, 2014 at 22:52)

[…] de bespreking van Bart kon ik haast niet wachten om dit nieuwe restaurant in het Leuvense zelf uit te proberen. […]

 
Mark N
(on maart 24th, 2016 at 18:50)

Een echte ontdekking, als Leuvenaar. Knus interieur. Originele formule van toog met rundsvlees om uit te kiezen. We gingen voor kikkerbillen als voorgerecht (heerlijk!! wat was dat lang geleden) en rundsvlees met salade en huisgemaakte bearnaise. Dit alles vergezeld van een fles genietbare huiswijn. Een klassieke maaltijd zoals wij er in lang niet meer hebben gehad. Wat ons betreft; een aan te bevelen adresje in Leuven, even buiten het gangbare circuit.