[recensie] Magnus is ziek – Kim Crabeels en Sebastiaan Van Coninck

‘Dag Magnus’, lacht de dokter in zijn groene jas.
‘We gaan eraan beginnen. Verpleegster, geef maar gas.’
Op ‘EEN-TZWEE-DWIE’ wordt Magnus suf. Zijn beentjes stijgen op.
Op VIER draait de verpleegster de dokter op zijn kop.

Magnus is ondertussen al een vertrouwd figuurtje, hier op Leven in Leuven. In het derde boek over Magnus, belandt de kleine jongen in het ziekenhuis. De vertrouwde elementen die we kennen uit de voorgaande boeken vinden we in Magnus is Ziek terug: de schitterende tekeningen van Sebastiaan Van Coninck, de leuke rijmpjes en de kleurrijke lettering die bepaalde woorden extra accentueert.

Magnus is ziek is een fijn boek om cadeau te geven aan een ziek kindje of een kindje dat geopereerd moet worden. De fantastische avonturen die Magnus beleeft onder narcose zullen beslist een glimlach op vele gezichtjes toveren. Er is zelfs een gastrol weggelegd voor Jantje die pruimen zag hangen. En wie weet ontdekken de jonge lezertjes wel hun eigen dapperbobbel.

Magnus is ziek is echter meer dan zomaar een boek. In M is er een heus Magnus is ziek-parcours uitgewerkt voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Aan de hand van een parcours met verschillende opdrachten gaan de kinderen op stap door de tentoonstelling van Vesalius en Schinwald. Er is een bezoek onder begeleiding van een gids uitgewerkt op maat van de scholen. Voor gezinnen is er een gratis Magnus dokterstasje vol met spannende opdrachten waardoor je gekke dokterstaal zoals ste-tho-scoop leert en in een deuk ligt met Bas Karkas en mummie Jantje. Verder kom je ook meer te weten over zenuwtrekjes en geheimzinnige bacteriën. Als alle opdrachten tot een goed einde gebracht zijn, zwaaien de kinderen af met een eigen M-doktersdiploma.

magnus

Leven in Leuven geeft een exemplaar van dit fijne kinderboek weg. Stuur ons je gegevens via het contactformulier met vermelding van “stethoscoop” en wie weet maak je kans op een exemplaar van dit leuke boekje.

Praktisch
Tekst: Kim Crabeels
Illustraties: Sebastiaan Van Coninck
ISBN 978 94 014 2055 6
Uitgeverij Lannoo

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “[recensie] Magnus is ziek – Kim Crabeels en Sebastiaan Van Coninck”

an van peer
(on november 30th, 2014 at 9:46)

Heerlijk baasje die Magnus, wij hebben het parcours gedaan ln M- Museum, geweldig! Ook de eersre twee boekjes van Klm en Sebastiaan zeer de moeite!
“stethoscoop”

 
Magnus is ziek in M « Leven in Leuven
(on december 30th, 2014 at 18:13)

[…] boek ‘Magnus is ziek’ besprak ik een tijdje geleden op Leven in Leuven. Hoog tijd om het bijhorende ‘Magnus is ziek‘-parcours in M uit te testen. Voor die […]