Liaison Publiek mixt theater en beeldende kunst

Theatergezelschap Cie Tartaren en beeldend atelier De FactorY slaan voor de derde maal de handen in elkaar voor ‘Liaison Publiek’, het sociaal‐artistiek festival in Leuven. Van 12 tot en met 17 december presenteren De Factoristen en de Tartaren werk uit het afgelopen seizoen en verbinden daarbij beeldende kunsten en theater.

‘Liaison Publiek’ verwijst naar de verhouding tussen publiek en kunstenaar. Beide werkingen zoeken immers steeds naar een binding met een publiek om zo hun acteurs en artiesten uit hun repetitieruimte en hun werkplaats te lokken. Met dit gezamenlijk project laten ze bovendien hun eigen publiek kennismaken met het werk van hun bevriende collega’s.

De FactorY brengt deze editie een overzichtstentoonstelling van een jaar intensief werken rond de Groote Oorlog en toont werken uit verschillende projecten waarin identiteit (en het verlies ervan) en hoop centraal stonden.  Zo kan je werken zien uit de expo ‘ARTificieel’, de projecten ‘Deconstructie’ en ‘Hoop’ en de expo ‘Gasthoven Invites’, waarbij 173 Aarschotse burgerslachtoffers van WO I geëerd werden door 173 kunstenaars. Daarnaast is er ook vrij werk te zien van de Factoristen.

Cie Tartaren pakt op zondag 14 december uit met ‘Work in Progress’ en geeft zo een voorproefje van het ‘Vertelkaberdoesjke’ van volgend jaar. Daarna volgt een debat over de verhouding tussen participatie en productie in de sociaal‐artistieke praktijk, met met o.a. een Tartaar, een Factorist, Luc Vandierendonck (vzw Wit.h) en Wim Oris (Cie Tartaren). Het hoogtepunt van de namiddag is de dansvoorstelling ‘Alle Mooie Dinge is Verdwenen’ (vzw Wit.h, in coproductie met CC De Spil en De Figuranten). De acteurs van Cie Tartaren spelen daarnaast ook de hoofdrol in ‘Memoritis’, een theatrale video‐installatie van Kurt d’Haeseleer in de Bib Leuven. Deze installatie in het kader van ‘Vesalius’ beeldt de anatomie van een verlangen uit en ontleedt daarbij niet het lichaam, maar de geest van een anoniem hoofdpersonage.

LIAISON PUBLIEK
van 12 tot en met 17 december 2014 in OPEK, Vaartkom 4, Leuven.

 • vrijdag 12 december 2014, vanaf 18.30 uur: Feestelijke festivalopening – gratis
 • van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 december 2014: expo De FactorY – gratis
  za & zo: 14.00 ‐ 20.00 uur / ma, di & wo: 14.00 ‐ 18.00 uur.
 • zondag 14 december 2014
  • 14.30 uur: presentatie ‘Work in progress’ – gratis
  • 15.15 uur: debat ‘Sociaal‐artistiek: participatie vs creatie’ – gratis
  • 16.00 uur: dansvoorstelling ‘Alle Mooie Dinge is Verdwene’ – € 6

Reserveren via www.tartaren.be of op 016 67 91 86

MEMORITIS
Nog tot en met zaterdag 17 januari 2015 in de Bib Leuven, Diestsestraat 49, Leuven.
De toegang is gratis tijdens de openingsuren van de Bib.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.