ONTDOOID – Onbeperkte Poezie

Naar aanleiding van de ‘Internationale dag voor personen met een handicap’ vandaag 3 december 2014,
lanceerde de Provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en VFG de campagne “ONTDOOID”

Via een dichtbundel met werk van beperkte mensen stelden zij de dagelijkse problematiek van hun mensen onder de aandacht.

“Want er zijn nog heel wat drempels die hun deelname aan het dagelijkse leven zwaar belemmeren, zoals : fysische drempels: ontoegankelijke gebouwen, het openbaar vervoer, en mentale drempels zoals: discriminatie en uitsluiting… ” zei Gedeputeerde voor gelijke kansen – Vlaams Brabant, Marc Florquin, “Deze toegankelijkheid willen we absoluut vergroten.”

Uit het ontdooiende ijs werd langzaam maar zeker het ingevroren winnende gedicht van Rosemarie Juchtmans gekapt door onze Schepen voor Gelijke Kansen Denise Vandevoort en Gedeputeerde Marc Florquin.Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “ONTDOOID – Onbeperkte Poezie”

Carolien Coenen
(on december 4th, 2014 at 10:28)

Een hartverwarmend project!

 
Maryse Delbrouck ( Germaine van de Walin)
(on december 4th, 2014 at 16:12)

Er zouden nog meer van zulke projecten uit de grond moeten gestampt worden.
Mensen met een beperking verdienen gelijke kansen èn zijn evenwaardig zoals alle anderen in hun omgeving.
Fijn project; succes en doe zo voort.

 
Mieke Juchtmans-Meskens
(on december 6th, 2014 at 9:16)

Ik ben heel fier op Rosemarie, fantastisch gedaan!

 
Ronny Hellemans
(on december 8th, 2014 at 9:57)

Rozemieke

Die prijs … het verwonderde me niet echt … nee ik was niet verrast … bedankt om je al zolang te mogen kennen … you’re simply the best … proza, poezie …. iets maken op papier of van je leven …. jij ziet mogelijkheden … en toont …. waar een wil is, is een weg … fijne gedachten verwoorden …. die opborrelen uit het ware geluk dat jij steeds eenvoudig lijkt te vinden. En toch nog even …. ook al is dit een persoonlijke prijs … jij bent meer … jullie zijn een team.