Film Rebelle in Wereldcafé

Op maandag 8 december 2014 om 19.30u kan je de film Rebelle over kindsoldaten in Congo bekijken in het Wereldcafé. Inkom is 2 euro.

Komona, een 14-jarig meisje vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden. Hoe ze een rebel wordt en opgenomen in het rebellenkamp waar ze de gruwelen en het geweld van de oorlog meemaakt.

Gelukkig is daar ook Magicien, een 15-jarige albino, die naar haar luistert en met haar wil trouwen. Komona en Magicien worden verliefd en besluiten het rebellenleger te ontvluchten. Het leven krijgt weer kleur. Net wanneer ze zich veilig wanen, slaat het noodlot toe.

Genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film, Academy Awards 2013
Winnaar Zilveren Beer voor beste actrice, Filmfestival Berlijn 2012
Winnaar van de prijs voor beste speelfilm en beste actrice, Tribeca Film Festival 2012

Rebelle

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.