Psylos vzw Slotmoment ‘Stap je mee?’

Op 4 december organiseerde Psylos het slotmoment van Stap je mee?. Dit is een project om personen met een psychische beperking meer te laten bewegen.

Psylos wil mensen met een psychische beperking op een duurzame en gezonde manier in beweging zetten. Dat doet de federatie onder andere door de organisatie van recreatieve sportactiviteiten en sportieve meerdaagse doorheen Vlaanderen. Hier kan men kennis maken met diverse sporttakken en kan men samen met andere sporters zijn grenzen aftasten of zelfs verleggen. Psylos is hierin uniek in Europa.

Gedurende 2 jaar was Psylos vzw in de ban van Stap je mee?, een kant-en-klaar beweegpakket dat werd ontwikkeld door Psylos in samenwerking met KU Leuven (PortaAL) en dat ter beschikking werd gesteld aan Psylosclubs. Door de zin in het wandelen aan te wakkeren, wou het project Stap je mee?-deelnemers aanzetten tot een gezonde(re) levensstijl. Het uiteindelijke doel van dit project is om de leden aan het bewegen zetten op een laagdrempelig niveau en dat ze dat ook kunnen volhouden en verderzetten.

Stap je mee? bood de deelnemers gedurende 10 weken een individueel wandelprogramma op maat aan. Dit programma werd in de clubs begeleidt door een Stap je mee?-team, die bestonden uit zowel clubmedewerkers als clubleden. Een unieke ervaring voor iedereen! Niet minder dan 21 clubs en een 150-tal deelnemers gingen de uitdaging aan. Gemotiveerd trokken ze hun wandelschoenen aan en trotseerden weer en wind.

Op donderdag 4 december 2014 organiseerde Psylos een slotmoment van Stap je mee?, in het PZ Sint Alexius in Grimbergen. Op deze namiddag werden alle Stap je mee?-teams en deelnemers in de bloemetjes zetten voor hun inzet en
enthousiasme.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.