Start project Ensemble

ensembleHet nieuwe project ‘Ensemble’ wil langdurig werkloze vrouwen zelfbewuster en zelfzekerder laten inspelen op jobaanbiedingen en kansen op een baan. Perceptie, de eerste indruk, is erg vaak een belangrijk instapmoment bij een sollicitatie. Het project ‘Ensemble’ haakt daarop in en helpt deelneemsters met stijl en zelfvertrouwen het gesprek aan te vangen en positief af te ronden. Kleding en styling zijn daarbij onmiskenbare factoren.

Ensemble is het idee van Sandra Dondeyne die als loopbaanconsulente dagelijks werkloze vrouwen ontmoet die na veelvuldige en teleurstellende sollicitaties vaak hun zelfvertrouwen zoek zijn. “Deze dames hebben uiteraard professioneel jobadvies nodig maar er is meer. Als we ze ook kleding-, kleur- en stijltips kunnen bieden, dan zijn ze wellicht nog beter voorbereid op een aanwervingsgesprek.” Daarbij wordt gebruikt gemaakt van duurzame, budgetvriendelijke oplossingen van tweedehandskledingszaken, outletstores, freecycle en swishing.

Concreet staat ‘Ensemble’ voor een totaalconcept: na het intake-gesprek vindt een individuele sollicatiecoaching plaats, gevolgd door kleur- en stijladvies tijdens een ‘styling day’. Op 12 december stelde Ensemble voor de eerste maal zo’n styling day voor. Op deze pilootsessie kregen de 4 eerste deelneemsters van het ‘Ensemble’ project een restyling in de tweedehandskledingwinkel de Kapstok van het CAW Leuven.

In de voormiddag kregen de werkloze dames advies over hoe ze hun uiterlijke troeven kunnen accentueren. Na de middag ging het Ensemble-team aan de slag om het geknipte ‘ensemble’ te vinden en kregen de dames een heuse make-over. De kandidaten kregen bovenop al deze stijltips, het herwonnen zelfvertrouwen en het ‘goed gevoel’ ook het gekozen ensemble mee naar huis. Met dit originele initiatief wil het ABBV op ludieke wijze langdurig werkzoekende vrouwen terug op de arbeidsmarkt krijgen.

Eén ding is zeker, het resultaat van de restyling mocht er zijn!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.