Restaurant Hungaria
Voor de vrijgezellen van een vriendin gingen we op zoek naar een sfeervol restaurant, eens iets anders dan anders, ook voor de aanstaande bruid. Zo kwamen we bij Hungaria terecht, buiten het centrum aan de Vaartkom, een buurt die ze momenteel flink aan het uitbouwen zijn en zo pijlsnel in aanzien stijgt. Trendy, jawel.
Op het gelijkvloers van het gebouw is de bar; ons plan was daar eerst uitgebreid te aperitieven, maar we werden meteen naar het restaurant gedirigeerd. Dat ligt op de eerste verdieping en was gezellig aangekleed met kerstlichtjes.
We bestelden alvast een fles cava en wat hapjes terwijl we wachtten op de vijfde persoon van ons gezelschap die zich later zou aansluiten. Terwijl het in de bar al behoorlijk druk was, was het hierboven nog lekker rustig, het was dan ook nog geen 19:00.
Algauw kwam de ober terug met vier glazen cava. Hij was er niet erg happig op om zijn fout te herstellen en toen we erop aandrongen om toch een fles te krijgen, ruimde hij met weinig woorden de glazen af. De rest van de avond hebben we hem niet meer aan onze tafel gezien; de twee andere zaalhulpen waren gelukkig supervriendelijk.
We kregen te horen dat de wachttijd voor de hapjes lang kon duren omdat het druk was in de bar – waarom ze die niet (ook) in de keuken kunnen klaarmaken, is me niet duidelijk, en hoe lang kan het duren om wat kaas en salami te snijden – dus zegden we die bestelling af, en gingen dan maar ineens voor het voorgerecht.
Intussen waren er twee groepen binnengekomen die plaatsnamen aan lange tafels. Het was duidelijk dat er te weinig zaalhulp was om iedereen op zijn wenken te bedienen waardoor het soms even duurde voor we de aandacht van een ober konden trekken. In de hoge ruimte scheen het rumoer nog aan te zwellen nu het restaurant vol zat, wat het minder aangenaam converseren maakte.
We kozen voor het driegangenmenu waarbij je keuze hebt tussen vlees, of vis van de dag. Mijn voorgerecht bestond uit schijfjes eendenborst met een slaatje en balsamico-azijn. Iets te veel sla in verhouding tot het vlees, dat vond een tafelgenoot ook.
Ter afwisseling koos ik koolvis bij het hoofdgerecht, dat werd geserveerd met pastinaakpuree en een botersausje. Zonder extra afwerking van bijvoorbeeld wat gestoomde groentjes, wat wel jammer was want het oog wil ook wat. De vis smaakte nergens naar en in de puree had gerust méér pastinaak gemogen.
Het dessert, moelleux van chocolade, daar kan je bij mij niet veel mee misdoen als hij maar smeuïg is vanbinnen, en dat was hij. De bruid kreeg een vuurwerkje op haar dame blanche, en dat was de ideale afsluiter van ons diner.
Al bij al was het een fijne avond, maar ik denk niet dat ik hier zou komen voor een romantische tête à tête met mijn lief, daarvoor is de setting in die grote ruimte niet intiem genoeg.
Voor een diner met vrienden of familie is het beter geschikt, maar volgende keer zal ik toch vlees kiezen in plaats van vis.
Onze keuze
Het groepsmenu kostte 36 euro per persoon (excl. dranken) en wisselt maandelijks.
Praktisch
Baron d’Eynattenstraat 6, 3000 Leuven
tel: 016 20 06 33
http://www.hungaria.be/
(on december 15th, 2014 at 21:08)
Ik herinner mij de Hungaria ook als een erg rumoerig restaurant. Wat ik toch wel een nadeel vind. Als het trendy moet zijn, ga ik liever naar De Hoorn.