Toneelvrienden De Lo spelen het stuk Rosalie Niemand

Toneelvrienden De Lo spelen het stuk ‘Rosalie Niemand‘ naar de gelijknamige roman van Elisabeth Marain over het waar gebeurde levensverhaal van Liliane Stijnen. Deze werd op de leeftijd van 5 – wegens ongewenst door haar ouders – in een gesticht voor achterlijke kinderen gestopt en belandde vervolgens op haar 12e in een psychiatrische inrichting voor volwassen vrouwen. Ondanks het feit dat ze geestelijk gezond was zou ze vijf decennia lang opgesloten blijven onder een streng nonnenregime dat van haar leven een aaneenschakeling maakte van vernederingen, psychische martelingen, angst en onnoemlijk veel verdriet. Regissseur Roger Van Gompel bewerkte de roman voor deze toneelopvoering.

Toneelvrienden De Lo is een amateurtheatergezelschap uit Kessel-lo dat in 1958 opgericht werd door de plaatselijke KWB-afdeling. Sinds het seizoen 1959-1960 wordt jaarlijks één stuk opgevoerd. Sinds 1967 gebeurt dit steevast in de parochiezaal van Bovenlo naast de lokalen van de Vrije Basisschool Boven-Lo in de Heidebergstraat. In 2009 werd in aanwezigheid van burgemeester Louis Tobback het 50-jarig bestaan gevierd.

Praktisch:

  • Meer info en reservaties: http://www.toneelvriendendelo.be
  • vrijdag 23 januari om 20 uur
  • zaterdag 24 januari om 20 uur
  • vrijdag 30 januari om 20 uur
  • zaterdag 31 januari om 20 uur
  • zondag 25 januari om 15 uur
  • Parochiezaal Bovenlo, Heidebergstraat 268, Kessel-lo
  • Regisseur: Roger Van Gompel

toneelvrienden_de_lo_roselie_niemand

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.