M ontvangt in primeur het label ‘Museum met een hart’

100 enthousiaste bloeddonoren gaven vrijdag het beste van zichzelf in M. M ontving in primeur het eerste “Museum met een hart”-label van Rode Kruis-Vlaanderen.

An Luyten, Pers- en Mediamanager Rode Kruis-Vlaanderen: “We kijken terug op een positieve samenwerking met het museum in het kader van Vesalius. Naast school, onderneming en vereniging met een hart … is er nu het eerste label ‘Museum met een hart’. We kennen het label toe aan waardevolle initiatieven waarbij minstens 75 donoren geworven werden. M spant hierin vandaag de kroon met 138 nieuwe donoren.”

Denise Vandevoort, voorzitter M – Museum Leuven én ambassadeur van het project: “De verjaardag van Vesalius is een unieke kans om de medische wereld en die van de kunsten te verbinden. Met deze actie wilt M maatschappelijk waardevolle projecten steunen en op die manier een verschil maken. Samen met Andreas Vesalius droeg ik vandaag mijn steentje bij, samen met meer dan honderd vrijwillige bloedgevers. Een echt succes dat vandaag een mooie beloning kreeg: het label “Museum met een hart”.

Vesalius

DSC_0739

500 bloeddonoren voor 500 jaar Vesalius
Met deze bloedinzamelactie in M is de actie voor 500 jaar Vesalius niet afgelopen. Ook na vrijdag 19 december kan je nog inschrijven opwww.bloedgevendoetleven.be voor een inzamelmoment bij jou in de buurt. Streefdoel is 500 nieuwe bloeddonoren voor 500 jaar Vesalius.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.