Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK?

In maart 2015 verschijnt er een boek over de geschiedenis van Kunstencentrum STUK, gebaseerd op vier jaar historisch onderzoek van cultuurhistorica Marleen Brock: Kultuur is geen eiland. Kunstencentrum STUK, een geschiedenis 1977-2015. Hierin leest u niet alleen hoe en wanneer de C van Stuc in de K van STUK veranderde, maar ook over de roerige studentenmilieus van de jaren 1970, de verbouwing van het huidige STUKgebouw, het internationale dansfestival Klapstuk en andere vernieuwende podium- en filmexperimenten. Het boek is rijkelijk geïllustreerd en vlot geschreven met leuke anekdotes en citaten uit interviews met sleutelfiguren (programmatoren, artiesten, beleidsmakers). Tegelijk met de verschijning van het boek zal in maart 2015 een tentoonstelling openen over 37,5 jaar STUK, geen mooi afgerond jubileum, maar even tegendraads als STUK zelf …

Bestel het boek vóór 20 januari 2015 in voorintekening en betaal €35 (in plaats van de winkelprijs van €39,5). Geef je bestelling door via geschiedenis@stuk.be en je ontvangt een cadeaubon die je in maart 2015 kan inruilen.

Praktisch
Formaat (hardcover): ca. 260 x 210 mm
Volume: ca. 300 blz
Uitgeverij Kannibaal
Vormgeving: Pjotr (Winnaar ‘Beste Vormgegeven Boek 2013′)

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK?”

15de Erf!goeddag in Leuven « Leven in Leuven
(on april 22nd, 2015 at 16:14)

[…] Kunstencentrum STUK kan ieder zijn/haar fijnste STUKherinnering nalaten in de expo ‘Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK?’. Ook in het stadhuis kan het publiek zijn stem uitbrengen om te kiezen voor hét ultieme […]

 
7756 bezoekers tijdens 15de Erfgoeddag in Leuven « Leven in Leuven
(on april 26th, 2015 at 22:08)

[…] Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK, deze expo over 37,5 jaar STUK-geschiedenis aan de hand van 40 objecten, evenveel getuigenissen, een jukebox en archiefmateriaal duidt hoe Kusntencentrum STUK evolueerde vanuit een studentenbeweging tot het Kunstencentrum van vandaag. Nog tot 24 mei in STUK. […]