Amuse-Gueuze strijkt neer in Leuven

Derde editie van uniek foodpairing event komt naar Vlaams-Brabant

001

De persoonlijke passie voor ambachtelijke lambiekbieren en een (h)eerlijke keuken brachten juriste Karen Blereau (38) op het idee om die twee samen te brengen in een verfijnd maar no-nonsense foodie-event. Zo ontstond een jaar geleden Amuse-Gueuze.

Amuse-Gueuze is een event waarbij authentieke, natuurlijke en seizoensgebonden gerechten met ambachtelijke lambiekbieren worden geserveerd, op een leuke locatie. Een natuurlijke keuken laat zich immers perfect combineren met lambiekbieren. Meer nog, ze tillen elkaar naar een nòg hoger niveau.
Bij de organisatie van Amuse-Gueuze gaat minstens evenveel aandacht naar de keuze van de kok en zijn keuken, als naar de keuze van de lambiekbieren en geuzes. Die worden geselecteerd in samenspraak met rasechte lambiekbrouwers en zogenaamde ‘geuzestekers’. Want niet alleen de smaak en oorsprong van de bieren zijn belangrijk. De mensen achter het product en hun verhaal zijn dat evenzeer.

Elk jaar vinden er twee events plaats, telkens in een andere Belgische provincie. Zo krijgt iedereen de kans om deze unieke ervaring te beleven. Na Antwerpen is nu de provincie Vlaams-Brabant aan de beurt. Voor deze derde editie worden op 12, 13 en 14 maart 2015 de handen in elkaar geslagen met het team van het Leuvense restaurant Het Land aan de Overkant. Gastheer Luc en kok Wim delen een enthousiasme en liefde voor foodpairing met bier die perfect aansluit bij het concept van Amuse-Gueuze. Bovendien dragen ze met hun eerlijke, pure en eigenzinnige keuken de visie van het event op een ideale manier uit.

Wie de wondere wereld van de lambiekbieren op een gastronomische manier wil ontdekken, kan een zitje reserveren via de site van Amuse-Gueuze. Of waarom geen familielid/vriend verrassen met een avondje Amuse-Gueuze als origineel kerst- of eindejaarsgeschenk? Niet te lang wachten met inschrijven, luidt de boodschap. Zoals bij de vorige edities zullen ook ditmaal de plaatsen zeer gegeerd zijn.

Praktisch
Op 12, 13 en 14 maart 2015 telkens om 19.00 uur.
In restaurant Het Land aan de Overkant in Leuven.
89 euro pp (aperitiefhapjes en 5-gangendiner, incl. 6 lambiekbieren, water, koffie/thee

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.